Najnovije vesti
Home / Društvo / Komora: Privreda nastavlja da funkcioniše u uslovima vanrednih okolnosti
Komora: Privreda nastavlja da funkcioniše u uslovima vanrednih okolnosti

Komora: Privreda nastavlja da funkcioniše u uslovima vanrednih okolnosti

Povodom uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije usled širenja zaraze COVID-19 i nakon sastanka Kriznog štaba za otklanjanje štetnih posledica po privredu, Privredna komora Srbije u obaveštenju koje je uputila svojim članice da privreda nastavlja da funkcioniše u uslovima vanrednih okolnosti, u skladu sa donetim merama Vlade i povećanim merama zaštite.

„Pozivamo privredna društva i preduzetnike da svoje poslovanje organizuju u skladu sa mogućnostima, u cilju nastavka proizvodnje, transporta i trgovine, poštujući opšte mere prevencije zaraze, koristeći pogodnosti rada od kuće i štiteći zaposlene koji spadaju u rizične grupe“, navode u Komori i dodaju:

„Transportne kompanije, hoteli, ugostiteljski objekti i druge uslužne delatnosti nastavljaju sa radom, prateći uputstva koja su donela poslovna udruženja, uz poštovanje mera Vlade i preporuka zdravstvenih institucija. Spoljnotrgovinska aktivnost se nastavlja, uz poštovanje privremene mere Vlade o ograničanju izvoza precizno definisanih životnih namirnica, sredstava za ličnu higijenu i medicinske opreme“.

Kapaciteti Privredne komore Srbije u nedeljama koje predstoje, kako navode u ovoj instituciji, biće u funkciji rešavanja svakodnevnih izazova sa kojima se privrednici suočavaju u novim okolnostima izazvanih korona virusom.

Privrednicima su na raspolaganju matična udruženja, najbliže regionalne i gradske komore na terenu, a za savete, objašnjenja, dodatne informacije i prijave problema u poslovanju dostupan je i naš info servis COVID 19: mejlom covid19@pks.rs<mailto:covid19@pks.rs>. Takođe, dostupan je telefon 0800 808 809 i dežurni od 22 do 8 časova je 066 875 05 66.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>