Najnovije vesti
Home / Kultura / KOMAD „ZAR I TI SINE NORMANE“ U VIROVITICI, BANJA LUCI I ŠAPCU
KOMAD „ZAR I TI SINE NORMANE“ U VIROVITICI, BANJA LUCI I ŠAPCU

KOMAD „ZAR I TI SINE NORMANE“ U VIROVITICI, BANJA LUCI I ŠAPCU

ZAJEČARSKO POZORIŠTE OD 3. DO 7. MARTA NA TURNEJI

Ansambl zaječarskog pozorišta danas je otputovao na petodnevnu  turneju, Banja Luka – Virovitica – Šabac, sa predstavom ,,Zar i ti sine Normane“ ili pod nazivom kako je to premijerno izvođeno ,,Svašta“. Komad će se u Banja Luci igrati 3. marta, u nedelju 5. marta su gosti u Virovitici na njihovom kazališnom festivalu, a u povratku predstava će biti igrana u Šapcu.

-Svojski smo se potrudili jer je to postala neka tradicija. Mi smo i prošle godine bili u ista ta tri grada. Ono što je važno je da smo uspeli da održimo taj kontinuitet saradnje sa Viroviticom, koja prošle godine nije bila iz finansijskih razloga kod nas gost na festivalu, ali će biti nadam se ove jeseni. Bez obzira na to mi ćemo gostovati u Virovitici na jednom ozbiljnom festivalu, koji se održava nekih 13 godina i međunarodnog je karaktera. Njihova pozorišna publika videće 13 predstava, iz četiri zemlje iz regiona – Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Važno je i da tamo publika bira najbolju predstavu i to je jedina nagrada koja se dodeljuje. Ovaj festival je inače vrlo dobro osmišljen i sa radošću idemo tamo, jer smo uvek dobro dočekani, ističe upravnik zaječarskog pozorišta Davor Marušić.

Inače njihova predstava „Ćup“ je pre nekoliko godina dobila nagradu publike na zaječarskom festivalu što znači da ta saradnja nije samo formalnog tipa. Zato se Zaječarci trude da u Viroviticu odu sa predstavom koja je i dostojna jednog takvog festivala.

Saradnja sa banjalučkim pozorištem je dosad bila povremena. Marušić je povodom toga još jesenas najavio da će tu saradnju pokušati da krunišu i napismeno kako bi ona bila bolja, veća i šira. Nije isključen ni dogovor oko neke koprodukcije.

-I banjalučka publika je probrana i zadovoljstvo je tamo igrati. Igraćemo i u Šabačkom pozorištu, jednom od najboljih u Srbiji. Ovde smo ih gledali par puta i bili su briljantni pa je zadovoljstvo izvesti predstavu i tamo. U sva tri grada pokazaćemo onoliko koliko možemo, znamo i umemo, kaže Marušić.

Inače, Zaječarsko pozorište u poslednje vreme ,,meri“ svaki dinar pa su se za ovu turneju baš potrudili, a obezbedili su sebi i sopstveni prevoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>