Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Učenici Osnovne škole „Ljuba Nešić“ osvojili 5. mesto u finalu takmičarske lige „KODIGRANJE“
Učenici Osnovne škole „Ljuba Nešić“ osvojili 5. mesto u finalu takmičarske lige „KODIGRANJE“

Učenici Osnovne škole „Ljuba Nešić“ osvojili 5. mesto u finalu takmičarske lige „KODIGRANJE“

U subotu, 24. juna, u Naučno-tehnološkom parku Beograd, održano je finale takmičarske lige „KODigranje“, na kome je učestovala i ekipa OŠ “Ljuba Nešić“ iz Zaječara, kao jedini predstavnik Zaječarskog okruga.

Predvođena nastavnikom informatike Željkom Antjevićem, ekipa učenika koju su činili Lazar Nikolić VII-2, Pavle Ivković VIII-1, Jovan Mitić VIII-1 i Strahinja Vukić VII-1, u konkurenciji 30 ekipa iz čitave Srbije, osvojila je odlično peto mesto.

Prvo mesto osvojio je tim OŠ “Prva osnovna škola kralja Petra II“ iz Užica, drugo mesto zauzela je OŠ “Vuk Karadžić“ iz Niša, a treće OŠ pri Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada.

Akcija “KODigranje“, koja se sprovodi u okviru programa “Bitka za znanje“, za cilj ima uvođenje programiranja, kao jednog od najperspektivnijih i najtraženijih zanimanja u osnovne škole u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>