Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Kod Brusnika KAD NEMA ASFALTA DOBRA JE I RIZLA, kod Marinovca NEKE RUPE DOBIJAJU ZAKRPE
Kod Brusnika KAD NEMA ASFALTA DOBRA JE I RIZLA, kod Marinovca NEKE RUPE DOBIJAJU ZAKRPE
Foto: radiomagnum.rs

Kod Brusnika KAD NEMA ASFALTA DOBRA JE I RIZLA, kod Marinovca NEKE RUPE DOBIJAJU ZAKRPE

Vremenski uslovi ovih dana pogoduju putarima, da koliko toliko dovedu u red puteve u regionu koji su u očajnom stanju. Juče su počeli radovi na uredjenju puta na području Brusnika, odnosno od Brusnika ka Rajcu.

Nasipana je rizla, a sledi valjanje. Radove je danas obišao gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović.

“Mi smo u kampanji obećali da ćemo ovaj put da sredimo. Put je bio u katastrofalnom stanju. Sada je u dužini od 630 metara nasipano 147 kubika rizle i sledi valjanje, a zatim i krpljenje rupa. Nadamo se da ćemo do kraja godine koliko toliko da ovaj put dovedmo u red”, navodi Ognjenović i dodaje da će od Puteva Srbije i ministarsta tražiti da se ovaj put prekategoriše i bude u kategoriji regionalnih.

“Tražiću od Puteva Srbije i ministarstva da se ovaj put vrati, da bude ponovo regionalni put, s obzirom da se sada smatra lokalnim putem, a vodi ne samo ka Negotinu, već i ka bugarskoj granici. Kada bi ovaj put bio u kategoriji regionalnih, Republika bi mogla da ga asfaltirta i dovede u normalno stanje. Ljudi bi tada imali bolje uslove, podsetimo tu je Rajac, tu su Rajačke pivnice, a ako želimo da poboljšamo turističke kapacitete, trebalo bi omogućiti da se što pre i bolje dodje do ovog mesta”, ističe Ognjenović.

Sa gradonačelnikom su saglasni i meštani Brusnika. Slobodan Djordjević iz Brusnika objašnjava koliki je značaj radova, ne samo za meštane Brusnika, već i za žitelje oba regiona.

“Ovaj put pre svega spaja dva regiona, što znači da bi po Zakonu o javnim putevima ovaj put trebao da bude državni put. Ovaj put spaja i tri opštine, Negotin, Bor i Zaječar, ali sada meštani Tamniča, Rajca i ostalih sela ne mogu ovim, najkraćim rastojanjem da dodju do centra borskog regiona i ostvare svoje interese, već su prinudjeni da idu oko Negotina, što je mnogo dalje“.

Gradonačelnik Zaječara danas je obišao i radove koji se izvode u drugom delu našeg regiona, odnosno na deonici puta izmedju Vratarnice i Marinovca. Na krpljenju rupa na ovoj deonici danas rade dve ekipe, jedna u Marinovcu, druga u Zagradju.

„Ovaj put je deset godina bio zaboravljen. Mi pokušavamo da ga dovedemo u normalno stanje. I prošle godine je ovde radjeno krpljenje i nećemo stati. Već iduće godine sa početkom letnjeg održavanja, ponovo ćemo raditi ovde, kako bi se ovaj put doveo u pristojno stanje. Ogromne su rupe, velika su oštećenja puta, a sami znate da je ovaj put frekventan. Tu su pored Marinovca i Zagradja i ostala sela u nastavku puta i upravo zbog toga potrudićemo se da poboljšamo uslove svih meštana“, rekao je Ognjenović.

Na krpljenju rupa utrošiće se jedna tona asfalta.

One comment

  1. „Dobra je i rizla“ sramota…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>