Najnovije vesti
Home / Vesti / KO PRAVI NAJBOLJI AJVAR? Karavan „IZAĐI MI NA TEGLU“ stiže u Zaječar
KO PRAVI NAJBOLJI AJVAR? Karavan „IZAĐI MI NA TEGLU“ stiže u Zaječar

KO PRAVI NAJBOLJI AJVAR? Karavan „IZAĐI MI NA TEGLU“ stiže u Zaječar

Najveći gastronomski karavan u Srbiji „Izađi mi na teglu“ biće organizovan u petak, 21. septembra na Trgu oslobođenja u Zaječaru.   U pripremanju ajvara nadmetaće se na desetine ekipa iz različitih udruženja, od najmlađih do najstarijih članova. 

Poštovani ljubitelji ajvara, gastronomije i dobre zabave, počela je još jedna, peta po redu, takmičarska sezona jedinstvenog karavana “Izađi mi na teglu” koji najavljuje još više zabave i uživanja za sva čula.

Pored takmičarskog dela, kao i svake godine biće organizovan i bogat celodnevi program za posetioce, pripremljene su i vredne nagrade za pobednike, kao i edukativni dečiji program. Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu biće rekordan i iznosiće oko 1.500.000 dinara.

U petoj sezoni karavan će okupiti oko 450 takmičarskih ekipa i 3.000 učesnika koji će do 13. oktobra ispeći 12.000 kg paprika, što je, ako se posmatra u komadima, čak 100.000 paprika.

Veliko finale koje će okupiti pobednike iz svih gradova, održaće se 13. oktobra u Beogradu gde će vlasnik recepta za pobedu biti krunisan za kralja ajvara i poneće titulu najboljeg ajvar majstora u 2018. godini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>