Najnovije vesti
Home / Knjaževac / Knjaževac dobija novac za realizaciju usluga socijalne zaštite
Knjaževac dobija novac za realizaciju usluga socijalne zaštite

Knjaževac dobija novac za realizaciju usluga socijalne zaštite

Opština Knjaževac jedna je od 123 lokalne samouprave u Srbiji, koje su od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dobile novac za realizaciju usluga socijalne zaštite.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je sa predstavnicima 123 lokalne samouprave iz cele Srbije potpisao ugovore o namenskim transferima namenjenim razvoju postojećih i uspostavljanju novih usluga socijalne zaštite u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

Vulin je rekao da nema opravdanja ni za jednu lokalnu samoupravu bez obzira koliko ona bila razvijena ili ne, da ne razvija osnovne usluge u zajednici.

„Država Srbija je obezbedila novac za to. U onoj meri u kojoj smo napredniji, u onoj meri u kojoj zarađujemo više odmah se to oseti u socijalnim kategorijama, odmah se to oseti prema onima kojima je pomoć potrebna“, rekao je on u Palati Srbija gde je potpisao ugovore.

Kako je rekao, namera je da se u Srbiji razvije takav sistem socijalne zaštite u kojem bar minimum socijalne zaštite mora da postoji u svakoj lokalnoj samoupravi, bez obzira ne njenu razvijenost.

Kako je rečeno, namenski transferi namenjeni su razvoju postojećih i uspostavljanju novih usluga socijalne zaštite (dnevni boravci, dnevni klubovi, pomoć u kući, prihvatilišta, prihvatne stanice, svratišta, stanovanje uz podršku, lični pratilac deteta, savetodavno terapijske usluge) u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>