Najnovije vesti
Home / Sport / Klubovi Okružne lige saglasni: Prvenstvo kreće narednog vikenda
Klubovi Okružne lige saglasni: Prvenstvo kreće narednog vikenda

Klubovi Okružne lige saglasni: Prvenstvo kreće narednog vikenda

# Ove godine će se neregularna ponašanja klubova, igrača, sudija i službenih lica kažnjavati strogo po propisima.

Predstavnici klubova, članova Okružne lige Zaječar, održali su sastanak i za novog predsednika Konferencije klubova izabrali Bobana Milosavljevića iz minićevske „Sloge“. Na istom sastanku jednoglasno su podržali predlog da prvenstvena sezona 2019/2020 startuje narednog vikenda – 17. i 18. avgusta i da bez vanrednih kola traje do 24. novembra. Iako to nije uobičajeno prilikom žrebanja startnih klubovi su se složili da se izađe u susret nekolicini klubova da sami izaberu. Razlog je, uglavnom, što sa drugim klubom dele teren pa, ovako, neće biti preklapanja domaćinstava.

Ove sezone takmičiće se 16 klubova, a startni broj 1 izabrao je sokobanjski „Ozren“. Zatim, do broja 8 slede redom: novajlija iz Rujevice „Hajduk“, „Omladinac“ Grezna, „Graničar“ Veliki Izvor, „Midžor“ Kalna, „Rtanj“ Boljevac, „Sloga“ Minićevo i „Knjaz“ Trgovište. Oni su, po Bergeru, u prvom kolu domaćini, a gosti su klubovi koji su izvukli brojeve od 9. do 16. mesta. To su, redom:“Pro rudar“ Podvis, „Trebič“ Sokobanja, „Radnički 1946″ Lubnica, „Rudar Vrška Čuka“ Grljan, Velika Jasikova, „Malinik“ Podgorac, „Kosovo“ Zvezdan i „Osnić“. U prvom kolu sastaju se: Ozren – Osnić, Hajduk – Kosovo, Omladinac – Malinik, Midžor – V. Jasikova, Rtanj – Rudar VČ, Sloga – Trebič i Knjaz – Pro rudar.

Predstavnici klubova su bez većih primedbi usvojili izveštaje takmičarskih organa i složili se da je prošlo prvenstvo bilo uzbudljivo i kvalitetno sa više ujednačenog ekipa, ne računajući ubedljivog prvaka OFK 019. Sugerisali su Savezu da, pošto nema dovoljno iskusnih sudija, ove sezone za derbije koji odlučuju vrh ili dno, ili se proceni visoki rizik utakmice, budu delegirani arbitri sa zone. Sa ovim predlogom se saglasio i predsednik FS ZO Goran Tomić, koji je dodao da će se maksimalno pojačati rad na unapređenju regularnosti takmičenja. To znači još Olju saradnju i pomoć klubovima na rešavanju problema, ali istovremwno insistiranje na striktnoj i oštroj primeni propisa i sankcionisanju prekršaja, bilo da su od strane klubova, igrača, sudija ili službenih lica.

„Prošlo prvenstvo je pokazalo da se na okrugu igra kvalitetan fudbal i gledaju uzbudljive utakmice. Zato nam je tim teže palo nekoliko incidenata zbog kojih bi, da su strogo primenjene propisane mere, klubova i trebali da budu izbačeni iz takmičenja. Oni su evidentirani, ali je prošlo kako je prošlo. U Savezu dobro znamo da se borite sa finansijskim problemima i da vam je sve teže, ali više neće biti praštanja za švercovanje igrača, nemanja trenera i licenciranih lica, lažiranja utakmica, rezultata ili zapisnika, loše organizacije mečeva, incidenata. Takođe se neće tolerisati ni neizmirivanje finansijskih obaveza, jer ni ovog puta nismo povećavali troškovnik i one su na minimumu propisanom od strane FS Srbije,“ poručio je Tomić predstavnicima klubova.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>