Najnovije vesti
Home / Vesti / Klub antikvara i kolekcionara Zaječar obeležio 15 godina postojanja (FOTO)
Klub antikvara i kolekcionara Zaječar obeležio 15 godina postojanja (FOTO)

Klub antikvara i kolekcionara Zaječar obeležio 15 godina postojanja (FOTO)

Na skroman ali simboličan način, Klub antikvara i kolekcionara Zaječar danas je obeležio 15 godina svog postojanja, a ono čime članovi tog kluba mogu da se pohvale na ovaj za njih, značajan praznik, je da su uspeli da ljubav prema kolekcionarstvu neguju svih ovih godina, i da je dosta značajnih i dragocenih predmeta u njihovoj bogatoj kolekciji.

„Pre 15 godina, na ovaj dan, ovde smo otvorili Klub antikvara i kolekcionara, a više od 20 godina održavamo Sajmove kolekcionara. Danas na skroman način obeležavamo naš jubilej, i na ovaj dan moram da istaknem da bih voleo da se mladi više uključe u kolekcionarstvo, i da nastave ovu našu priču koju negujemo decenijama“, istakao je Boban Valović, predsednik zaječarskog Kluba antikvara i kolekcionara.

Kolekcionarstvo je lepo, zato što nikad u kolekciji ne možete da imate sve, a u tome je i čar, čulo se na jubileju. Prema rečima Zaječarca Miodrga Vučkovića, bivšeg predsednika Društva kolekcionara, njegova ljubav i zadovoljstvo zasnivaju se na prikupljanju arhivske građe.

„Godinama propagiramo kolekcinarstvo, i to su lepe stvari, pogotovo ako su vezane za naš grad, tako da deo stvari, predmeta, koje Boban sakuplja, neguje je stvarno dragocen. Ja volim da sakupljam arhivsku građu“, rekao nam je Miodrag.

Jubileju su prisustvovali i prijatelji kluba, a među njima je Miroljub Milosavljević koji godinama prati rad kolekcionara, i koji je od Kluba dobio zahvalnicu za uspešnu saradnju koja traje decenijama.

„Nisam kolekcionar, ali volim stare stvari, volim da ih repariram i vratim im dušu, ali to uglavnom radim za sebe. Prijatelj sam kluba 20, 30 godina. Ja sam modelar, još po malo radim suvenire za grad, muzej“, istakao je Milosavljević.

Sajam kolekcionara čija je organizacija planirana za ovo proleće, prema očekivanjima članova zaječarskog Kluba atikviteta i kolekcionara, ponovo će okupiti kolekcionare iz cele Srbije, a to će biti idealna prilika za kupovinu, prodaju ili razmenu raznovrsnih antikviteta.
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>