Najnovije vesti
Home / Ritam grada / „Klikni zeleno“: Danas sastanak organizacija civilnog društva
„Klikni zeleno“: Danas sastanak organizacija civilnog društva

„Klikni zeleno“: Danas sastanak organizacija civilnog društva

Timočki omladinski centar organizovaće danas u Zaječaru sastanak organizacija civilnog društva u okviru projekta „Klikni zeleno“,a povodom formiranja mreže OCD istočne Srbije koje se bave zaštitom životne sredine. 

Mreža OCD okupljenih oko TOC-a imaće jasno definisan okvir za praćenje politika iz oblasti životne sredine, ali i kapacitete da zagovaraju veće uključenje građana u praćenje politika životne sredine i rada pregovaračke grupe za poglavlje 27 – životna sredina, u procesu pristupanja EU.
Cilj projekta „Klikni zeleno“ je da podigne kapacitete TOC-a i mreže partnera u istočnoj Srbiji da mogu aktivno da prate pripremu, usvajanje i praćenje lokalnih i nacionalnih politika iz oblasti životne sredine, kao i pregovaračkog poglavlja 27.
Aktivnostima javnog zagovaranja organizovaće se različiti javni događaji u istočnoj Srbiji, koji će služiti kao platforma na kojoj će se diskutovati o primeni Zakona, regulativa i mera na nacionalnom i lokalnom nivou. U cilju javnog zagovaranja uspostaviće se jasan sistem za praćenje politika i izveštavanje kroz mrežu OCD.

Timočki omladinski centar jedna je od 11 organizacije koje su dobile institucionalni grant u okviru „Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti žaštite životne sredine (CSOnnect)“, Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu Istočnu Evropu – REC kancelarija u Srbiji, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj i Kraljevine Švedske.

TOC ovaj projekat realizuje u partnerstvu sa Resusrs centrom Bor, Omladinom JAZAS-a Požarevac i Krovnom organizacijom mladih Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>