Najnovije vesti
Home / Hronika / Kladovo: Uhapšena zbog prevare i falsifikovanje službene isprave
Kladovo: Uhapšena zbog prevare i falsifikovanje službene isprave

Kladovo: Uhapšena zbog prevare i falsifikovanje službene isprave

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su radnicu opštine S. D. (46) iz Kladova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je ona četrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova dovela u zabludu tako što mu je obećala da će u njegovo ime kupiti zemljište u državnoj svojini i legalizovati objekat koji je on već sagradio na toj parceli. Za ove usluge, u više navrata, tražila je novac kako bi, navodno, od države otkupila zemljište, legalizovala objekat i platila geometra.

Kako se sumnja, ona je sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe. Takođe, na isti način je sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba.

Ona se tereti i da je od oštećenog takođe tražila novac kako bi mu pomogla u legalizaciji objekta koji je sagrađen na njegovom imanju.

Sumnja se da je ona na ovaj način, u periodu od 2010. do 2018. godine, muškarca oštetila za 8.300 evra.

Osumnjičena je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu,i nakon saslušanja osumnjičene na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>