Najnovije vesti
Home / Vesti / Kišobran danas obavezan rekvizit -OD SUTRA PROLEĆNO VREME
Kišobran danas obavezan rekvizit -OD SUTRA PROLEĆNO VREME

Kišobran danas obavezan rekvizit -OD SUTRA PROLEĆNO VREME

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Uveče i noću prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar će biti slab i umeren, zapadni, severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 6, najviša od 7 do 11 stepeni.

Nakon maglovitog jutra, u Zaječaru danas oblačno, povremeno sa slabom kišom. Maksimalna dnevna temepratura 6 stepeni. U petak promenljivo oblačno i toplo vreme, minimalna temperatura 5, najviša dnevna 12 stepeni. 

U petak se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme. Vetar će biti slab i umeren, južni, jugozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, najviša od 14 do 17 stepeni. Od 11. do 15. marta očekuje se toplo vreme sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti. Od ponedeljka mestimično kiša, od utorka manji pad temperature.

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta, a zbog mogućih pljuskova i kiše postoji opasnost od odrona koji su najčešći na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Raške, dolinom Drine, na Đerdapskoj magistrali. Potreban je oprez u vožnji između Kokinog broda i Nove Varoši, kroz Sićevačku, Drensku i Grdeličku klisuru.

Mokar kolovoz i smanjena vidljivost danas mogu biti uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda pa se savetuje oprez u vožnji, posebno na mestima gde ima izraženih kolotraga, u krivinama i kroz podvožnjake. Prema poslednjim informacijama „Puteva Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. AMSS je, takođe, svi ženama čestitao Dan žena, sa željom da na putu do svog odredišta uživaju u vožnji i uvek stignu sigurno i bezbedno.

Putevi prvog i drugog prioriteta su mokri dok na putevima trećeg prioriteta u Timočkoj krajini, ima mestimično snega u višim predelima, i to do 3 centimetra. Vidljivost je dobra, osim na prevojima gde je smanjena zbog magle na 50 do 100 metara. Učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. Deonica puta od Donjeg Milanovca do Majdanpeka, preko Omana i dalje je zatvorena za saobraćaj, kao i deonica puta puta Donji Milanovac – Kladovo, zbog odrona. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>