Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Kako sastaviti finansijski izveštaj i poreski bilans za 2017. godinu? BESPLATNO SAVETOVANJE u Zaječaru
Kako sastaviti finansijski izveštaj i poreski bilans za 2017. godinu? BESPLATNO SAVETOVANJE u Zaječaru
Foto: Ilustracija

Kako sastaviti finansijski izveštaj i poreski bilans za 2017. godinu? BESPLATNO SAVETOVANJE u Zaječaru

U Zaječaru će u četvrtak, 25. januara u sali Regionalne privredne komore biti organizovano jednodnevno besplatno savetovanje na temu „Sastavljanje finansijskih izveštaja i poreskog bilansa za 2017. godinu za privatni sektor“. Savetovanje je namenjeno računovođama, finansijskim direktorima, poreskim savetnicima, kao i svim drugim licima koji u poslovanju primenjuju poreske i računovodstvene propise.

Cilj seminara je da se učesnici informišu kako da privatni sektor sastavi istinite i objektivne izveštaje i dostavi ih na zakonom propisan način u utvrđenim rokovima i kako da ispravno i zakonito sačini poreski bilans za 2017. godinu.

Na seminaru će se između ostalog govoriti o primenama kontnog okvira i obrazaca finansijskih izveštaja, o načinu njihovog dostavljanja, vrednovanju pozicija finansijskih izveštaja, obimu i sastavljanju obrazaca finansijskih izveštaja za 2017. godinu, kao i načinu i rokovima dostavljanja finansijskih izveštaja za 2017. godinu.

Kada je reč o sastavljanju poreskog bilansa i poreske prijave za pravna lica i preduzetnike, teme koje će se obrađivati na seminaru su i usklađivanje prihoda i rashoda u poreskom bilansu, utvrđivanje poreskih kapitalnih dobitaka i gubitaka, transferne cene, kamata „van dohvata ruke“ i utanjena kapitalizacija i poreski podsticaji.

Predavači su eminentni stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom i urednici stručnog časopisa Poresko-računovodstveni instruktor. Svi učesnici savetovanja dobijaju materijal za savetovanje. Početak seminara zakazan je za 11 sati.

Rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za statističke i druge potrebe je 28. februar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>