Najnovije vesti
Home / Sport / FUDBAL: Kablovi optimistički dočekuju Malošište POBEDA JEDINA OPCIJA
FUDBAL: Kablovi optimistički dočekuju Malošište POBEDA JEDINA OPCIJA
Foto: Novica Petković

FUDBAL: Kablovi optimistički dočekuju Malošište POBEDA JEDINA OPCIJA

ZAJEČAR. Fudbaleri Kablova u prva četiri odigrana kola nove sezone u zoni Istok nisu opravdali očekivalja svojih navijača. Doduše, na svom terenu zabeležili su dve vredne pobede, ali su na gostovanjima zabeležili i dva poraza i teren napustili pognutih glava.

U nedelju popdne, na svom terenu u najvećem zaječarskom naselju Kotlujevac „kablari“ dočekuju ekipu Malošišta. Optimisti su svi u klubu i očekuju treću pobedu na svom terenu, koji postaje neosvojiva tvrđava za sve ekipe koje gostuju u gradu na dva Timoka.

-Bez ikakvog preterivanja imamo kvalitetan i iskusni sastav, bez premca u zoni Istok. Ali to moramo uvek da potvrđujemo i na terenu, posebno u gostima. Ako je delimično opravdanje da još nismo u punoj formi, koja treba da stigne za kolo – dva, onda je u redu, ali ovaj sastav bez problema bio bi i u samom vrhu srpskoligaškog karavana. Održali smo sastanak i razgovarali sa fudbalerima i trenerom i svi su se složili da vrede i da mogu daleko više i bolje. Očekujemo da od susreta sa Malošištem zaigraju punom snagom i da nastave da ređaju pobede u nizu. Mesto nam je u samom vrhu tabele, sa ambicijama da prvi deo sezone završimo na prvom mestu, prezimimo kao lideri na tabeli, a potom da se u zimskoj pauzi još malo pojačamo, kako bi na proleće bili još bolji i jači, da prvi presečemo pobedničku vrpcu i plasiramo se među srpskoligaše, gde nam je po svemu i mesto – kaže Zoran Trifunov, predsednik Kablova.

Novu pobedu očekuje i brzonogi napadač i golgeter Lazar Konić.

-Istina je da još nismo u punoj takmičarskoj formi, ali svakim danom smo sve bolji. Na našem terenu nastavićemo da ređamo uspehe, a u narednim kolima moramo da popravimo i utisak na gostovanjima. Protiv Timočanina u prvom delu odigrali smo dobro, ali u nastavku smo znatno popustili, što su Knjaževčani iskoristili i sa dva pogotka nas kaznili. Proteklog vikenda u gostima sa Našim krilima poveli smo sa 2:0, ali potom smo stali i dozvolili prosečnom domaćinu da iskoristi naše slabosti da preokrene rezultat u svoju korist. Sada dočekujemo Malošište. Nema opuštanja, očekujemo treću radost – kaže Lazar Konić.

Miloš Mihailović je stub odbrane zaječarskih „kablara“.

-Na našem terenu smo nepobedivi, ali moramo još malo da podignemo igru u gostima. Iskreno, nisu nas nadigrali ni Timočanin ni Malošište, ali smo na kraju poraženi, a pamti se rezultat. Ma nema više šale sa nama. Kako ređamo uspehe na našem terenu, tako moramo da beležimo pobede i u gostima. Što se tiče predstojećeg duela sa Malošištem siguran sam da gosti osim časnog poraza nemaju čemu drugom da se raduju. Od prvog minuta nametnućemo naš tempo igre, do treće pobede. Biće to ujedno i najava serije naših uspešnih rezultata – optimista je visoki štoper Miloš Mihailović.

Trener Igor Slović takođe očekuje novu radost „kablara“.

-Tu i tamo imao sam šta da zamerim mojim fudbalerima za igru na gostujućim terenima. To sam im rekao na sastanku u svlačionici, a potom smo uočene greške ispravljali na treninzima. Vidan je i napredak u podizanju forme, pa očekujem još jednu pobedu na našem terenu, ali i u daljem toku sezone i u gostima. Samo tako možemo da ostvarimo zacrtane ciljeve kluba, a on je plasman u Srpsku ligu – jasan je Igor Slović.

Dragan Lukić, generalni sekretar zaječarskih Kablova, koji su na domak „visokog napona“, dodaje:

-Fudbalski klub Kablovi stoje na zdrave noge i na najboljem su putu da ostvare zacrtane planove kluba. Garancija su za to kvalitetan sastav, iskustvo fudbalera koji već nekoliko godina igraju zajedno, ali i Fabrika kablova Zaječar, koja je naš generalni sponzor i pod čijim se imenom i takmičimo. Uprava na čelu sa Zoranom Trifunovim ulaže maksimalne napore da klub funkcioniše samo kako se poželeti može. Imamo i mlađe selekcije, pa ne treba brinuti za blistavu budućnost kluba, s one strane Timoka, koji od duela sa Malošištem kreće pod „visokim naponom“ – do Srpske lige – kaže gensek Dragan Lukić.

Trener Igor Slović nema probleme oko sastava najbolje jedanaestorice.

N. P.

Foto: Novica Petković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>