Najnovije vesti
Home / Sport / Kablovi održali sastanak pred start priprema za nastavak sezone -BEZ PROMENE U SASTAVU „KABLARA“
Kablovi održali sastanak pred start priprema za nastavak sezone -BEZ PROMENE U SASTAVU „KABLARA“

Kablovi održali sastanak pred start priprema za nastavak sezone -BEZ PROMENE U SASTAVU „KABLARA“

Najbolji i najiskusniji fudbalera Kablova održali su sastanak sa trenerom Igorom Slovićem na kome su ga upoznali sa trenutnom situacijom u klubu, što se tiče igračkog kadra, a pre početka priprema za nastavak sezone u zoni Istok, gde im je cilj plasman u gornjem delu tabele.

-Nas nekoliko starih i dobrih drugara i već nekoliko godina nosioci igre Kablova, dogovorili smo se da izađemo na večeru, gde smo pored ostalog nezvanično razgovarali sa trenerom Slovićem o igračkom kadru i predstojećim pripremama za prolećni deo sezone. Obavestili smo ga da svi igrači iz jesenje sezone ostaju verni klubu, mada je bilo najava da će dva naša prvotimca otići kod rodbine u Nemačku i tako pokušati da pronađu agažman u nekom klubu. Želje im se nisu ostvarile, ostaju u klubu i na proleće. Trojica su pregovarala sa okolnim klubovima, ali se nisu dogovorili, pa i oni ostaju u našim redovima. U nastavku igraćemo u istom sastavu kao jesenas – rekao nam je Lazar Konić, kompjuterski tačan napadač i golgeter „kablara“.

Braća Miloš i Marko Mihailović već godinama su nosioci igre Kablova. Miloš je korpulentni štoper i stub odbrane, a njegov rođeni brat Marko je kapiten i napadač „kablara“. Doduše, minule jeseni nije igrao, jer je sa porodicom bio na Kipru. Sada se vratio i na proleće ponovo će zauzeti svoje mesto u navalnom redu. Obojica su dobri igrači i lepo vaspitani momci.

-U prvom delu sezone nismo se proslavili na nterenu, mada imamo sastav i za veće domete. Važno nam je da u zimskom prelaznom roku nije došlo do osipanja ekipe. Kako nam je rekao trener Slović čelnici kluba rade na tome da ojačaju sastav sa još trojicom kvalitetnih igrača. Ako uspeju u tome na proleće će „kablari“ ponovo zaigrali pod „visokim naponom“. Iskreno, očekujemo da kraj prvenstva dočekamo u samom vrhu tabele. Kako nas je obavestio naš trener prozivka i početak priprema za drugi deo prvenstva zakazan je za ponedeljak 18. februara. Očekujemo uspešnije proleće – kažu rođena braća Miloš i Marko Mihailović, okosnice tima Kablova.

Zoran Trifunov, zbog bolesti, polovinom jeseni se povukao sa mesta prvog čoveka kluba, ali, čini nam se, da se još uvek za sve pita.

-Ustupio sam mesto predsednika kluba Davoru Rakiću, a ja ću uvek da im pomognem u svojim mogućnostima i koliko mi to zdravlje dozvoljava. Što je najvažnije iza nas čvrsto stoji Fabrika Kablova Zaječar, pod čijim se patronatom i takmičimo. Stvorili smo maksimalne uslove za vrhunski rad, imamo odličan sastav, pa očekujem da na proleće to poitvrde i na terenu i opravdaju očekivanja i uložena sredstva u njih i u rekonstrukciju stadiona i kluba u celini – jasan je Zoran Trifunov, (bivši) predsednik Kablova, iz drugog plana – Ovom sastavu Kablova „pod naponom“ mesto je u Srpskoj ligi.

Kablovi počinju pripreme u ponedeljak 18. februara, a ceo trenazni proces obaviće na svom stadionu u zaječarskom najvećem naselju Kotlujevac. U planu je i osam kontrolnih utakmica.

N. P.

Foto: Novica Petković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>