Najnovije vesti
Home / Sport / KABLOVI JESENAS NISU OPRAVDALI OČEKIVANJE, ali očekuju lepše proleće
KABLOVI JESENAS NISU OPRAVDALI OČEKIVANJE, ali očekuju lepše proleće
Foto: Novica Petković

KABLOVI JESENAS NISU OPRAVDALI OČEKIVANJE, ali očekuju lepše proleće

„KABLARI“ NA PROLEĆE POD VISOKIM NAPONOM

Pre početka prvenstva u zoni Istok, Kablovi su po kvalitetu igračkog kadra, uslovima i mogućnostima važili za jednog od glavnih favorita za osvajanje prvog mesta. Međutim, ulogu favorita na papiru nisu opravdali i na terenu. Na 15 odigranih utakmica zabeležili su po pet pobeda, nerešenih rezultata i poraza. Sa pozitivnom gol razlikom (22:17) i 20 osvojenih bodova jesen su završili na skromnom osmom mestu, sa čak 15 bodova zaostatka za vodećim Timočaninom iz Knjaževca (35).

-Uz dosadašnje fudbalere koji zajedno igraju već nekoliko godina (Mihailović, Pivljanin, Ristić, Konić, Stefanović, Bućin, Mladenović, Petrović i drugi), prošlog leta angažovali smo i nekoliko kvalitetnih pojačanja, a najzvučnije pojačanje svakako je bio Nikola Đoković, bivši član Timoka iz prvoligaških dana, a u proteklu sezonu standardni prvotimac srpskoligaša Rtnja, koji je trebao da pojača Trajala iz Kruševca, ali se nisu dogovorili oko uslova. Obezbedili smo i finansijska sredstva, Fabrika kablova Zaječar je čvrsto stajala iza nas, renovirali smo službene prostorije, teren, tribine i sve drugo što je bilo potrebno klubu na putu ka plasmanu u Srpsku ligu. Međutim, ulogu favorita igrači nisu opravdali na terenu, izostali su očekivani rezultati, pa sam ja polovinom jeseni podneo ostavku na mesto predsednika kluba. Sada sa tribina gledam utakmice i sekiram se. Nadam se da će na proleće „drim tim“ Kablova najzad zaigrati pod visokim naponom. Mada smo u manjku 15 bodova, sve je u nastavku moguće. U opticaju je još 45 bodova – kaže Zoran Trifunov, sada već bivši predsednik „kablara“.

Mesto predsednika do Izborne Skupštine kluba, preuzeo je Damir Rakić, dosadašnji potpredsednik, ili bolje rečeno momak za sve poslove u klubu:

-Nakon ostavke, nadam se privremene, Zorana Trifunova Pirketa prihvatio sam se ove odgovorne funkcije zato što volim ovaj klub.A pored toga nije mi teško da tokom nedelje uzmem mašinu i ošišam travu na terenu, postavim prskalice i polijem igralište, da pre utakmice postavim mreže, u mašini za pranje operem sportsku opremu, obeležim teren i sve drugo što je potrebno za nesmetan rad i život ovog drugog kluba u gradu na dva Timoka (na prvom mestu je FK Timok). Trdim se da sve postignem i uradim valjano i kako treba, a iskreno očekujem da će se Pirke Trifunov, moj stari i dobri drug i prijatelj, predomisliti i ponovo se vratiti na mesto prvog čoveka kluba. Sa njim na čelu, ipak, lakše i bolje funkcionišemo. Naravno i fudbaleri na terenu moraju da opravdaju zašto nose dres Kablova – iskren je Damir Rakić, v.d. predsednika Kablova.

Brzonogi Lazar Konić je golgeter Kablova. I on nije u potpunosti zadovoljan ostvarenim u prvom delu sezone:

-Svakako je lepo biti najbolji strelac Kablova, ali, kao i svi ostali u klubu, očekivali smo mnogo više i bolje.Kao tim podbacili smo na nekoliko utakmica, pa umesto očekivane pobede, doživeli smo neočekivane poraze, što se odrazilo i na nezadovoljavajući plasman na osmom mestu. Ova ekipa ništa nije slabija od lidera, pa očekujem da na proleće to konačno potvrdimo i na zelenom tepihu. Naravno i uz moje golove, na putu ka najboljem strelcu zone Istok – kaže Konić, perjanica Kablova.

Iskusni vezista Aca Stefanović veruje u ovaj sastav i lepše proleće:

-Ovaj sastav Kablova može biti ravnopravni rival svakoj ekipi iz srpskoligaškog karavana. To minule jeseni nismo ni malo opravdali na terenu, ali sam uveren da će „kablari“ na proleće biti pod „visokim naponom“. Mi to možemo, želimo i hoćemo – uveren je Stefanović.

Kapiten Martin Bućin dodaje:

-Minule jeseni nismo ostvarili cilj kluba. I pored svih uslova koji smo imali, izostali su naši uspešniji rezultati. A ni jedna eka iz lige ne može da se pohvali da nas je nadigrala niti će u nastavku gde očekujem daleko bolje rezultate i pobede u nizu, možda i do titule – kaže kapiten Bućin.

Visoki štoper Miloš Mihailović zaključuje:

-U prvom delu nismo opravdali očekivanja čelnika kluba i naših vernih navijača. Ako odigramo dobro prvo poluvreme, podbacimo u drugom i obrnuto: Moramo ove zime da se dobro pripremimo, da redovno treniramo i da u nastavku sezone svi na terenu pružimo maksimum, kako bi na proleće popravili bled jesenji utisak. Ova generacija Kablova po svemu može i zaslužuje daleko više i bolje. Ima nagoveštaja da ćemo se u zimskoj pauzi još više pojačati, a to je samo još jedan garant više za berićetno proleće, koje od nas svi očekuju, pogotovu naši verni navijači s one strane Timoka – kaže stameni štoper Miloš.

Igor Slović bivši golman a sada trener Kablova, voli ovaj klub više od svega na svetu. Posvećen mu je maksimalno, svim svojim umećem, htenjem, karakterom, voljom i željom za uspehom.

-Volim Kablove iz srca. U njemu sam dugo branio, trenirao sam najpre mlađe kategorije, a sada i prvi tim, a pored toga radim u Fabrici kablova Zaječar, koja je i naš generalni sponzor. Kablovi su mi pružili sve, zato želim da im i punom merom uzvratim svu ljubav. Posle slabe jeseni, očekujem da nastavak sezone odigramo u velikom stilu i opravdamo sve ciljeve koja se od nas očekuju. Uveren sam, bićemo na proleće ponovo pod „visokim naponom“ – ističe trener Slović.

Branko Konić, dipl. ing. arh. i vlasnik ugledne zaječarske SR „Konić inženjering“, sa grupom svojih drugara iz komšiluka, navijač je Kablova.

-Živim u Kotlujevcu, u neposrednoj blizini stadiona i redovno sa svojim prijateljima i drugarima gledamo utakmice „kablara“. Kada nemamo obaveza na poslu često ih pratimo i na gostovanjima i zdušno sportski bodrimo. Često ih, iz svog džepa i častimo sokovima, kolačima i grickalicama, a posle utakmice i sa pljeskavicom i pivom. Sve su to dobri momci i fudbaleri. Za primer. Naravno, kao i svi drugi roditelji, ponosan sam i na svog sina Lazara, najboljeg strelca Kablova – kaže Branko Konić, čovek iz fudbala i za fudbal.

„Kablari“ će pripreme za prolećni deo prvenstva, na svom stadionu u najvećem zaječarskom naselju Kotlujevac, s one strane Timoka, početi u drugoj polovini januara.

N. P.

FOTO: Novica Petković Skela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>