Najnovije vesti
Home / Vesti / JUTARNJA MAGLA I POLEDICA -AMSS: Vozači, oprez!
JUTARNJA MAGLA I POLEDICA -AMSS: Vozači, oprez!

JUTARNJA MAGLA I POLEDICA -AMSS: Vozači, oprez!

Danas će u pojedinim kotlinama i nizijama i u istočnoj Srbiji u toku većeg dela dana biti tmurno i maglovito, uz mraz i slab vetar promenljivog pravca. U brdsko-planinskim predelima biće pretežno sunčano, u Banatu i Pomoravlju pojačan jugoistočni vetar doneće razvedravanje, a magla će se podići. Najniža temperatura od -7 do -2 stepena, a najviša dnevna od -1 do 4 stepena, u mestima sa više sunčanih intervala do 9 stepeni.

U Zaječaru danas, nakon maglovitog jutra, tokom dana oblačno i hladnije vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 4 stepena. Za dane vikenda oblačno i hladno vreme, sa mogućim slabim snegom.  

Magla otežava vožnju, smanjuje vidljivost, donosi vlažne kolovoze koji na pojedinim delovima zbog nižih temperatura mogu biti i zaleđeni, saopštava AMSS. Na pojedinim deonicam vidljivost je smanjena ispod 100 metara, poput onih u Sremu, Banatu, Mačvi, na području Beograda i u Braničevskom okrugu, ali je može biti i u zapadnim i jugoistočnim krajevima Srbije. Treba voziti oprezno, sporije i uz veće odstojanje između vozila.

Putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, na pojedinim deonicama ima zaostalog snega na kolovozu zimska oprema je obavezna dok na pojedinim deonica vožnja može biti bezbednija sa lancima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“: na naplatnim rampama nema zadržavanja. Prema informacijama Uprave granične policije, od 5.15 časova, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza. Teretna vozila na Gradini na izlazu čekaju 120 minuta, na Batrovcima na izlazu 360 minuta.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su vlažni, vidljivost je smanjena u celom regionu od 20 do 100 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, na putu Boljevac-Knjaževac, i putnim pravcima koji se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>