Najnovije vesti
Home / Vesti / Još osam zaraženih koronavirusom, ukupno 97
Još osam zaraženih koronavirusom, ukupno 97
Foto: pixabay

Još osam zaraženih koronavirusom, ukupno 97

Blizu 220.000 obolelih i gotovo 9.000 umrlih od koronavirusa -  U Srbiji od korona virusa ukupno zaraženo 97

U Srbiji je do sada registrovano još osam zaraženih od korona virusa, što je ukupno 97, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.

U svetu je od početka širenja koronavirusa registrovano 218.800 obolelih, dok je preminulo 8.810 osoba, pokazali su najnoviji podaci Svetske zdravstvene organizacije.

U Kini su registrovana 34 nova slučaja i radi se o osobama koje su u tu zemlju došle iz inostranstva, a to što nije bilo lokalne transmisije infekcije za kinesku vladu predstavlja preokret, preneo je CNN.

Nakon uvođenja zabrane kretanja usled porasta broja zaraženih, vlasti u Srbiji zapretile su strogim zatvorskim kaznama za sve koji prekrše pravila samoizolacije i tako zaraze druge.

Ukoliko osoba kojoj je određena samoizolacija prekrši zabranu kretanja i zarazi druga lica i naruši im zdravlje, ili prouzrokuje nečiju smrt, može se suočiti sa kaznom od dve može joj se izreći kazna od jedne do 12 godina zatvora, upozorila je premijerka Ana Brnabić,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>