Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Još jedan TROPSKI DAN PRED NAMA!
Još jedan TROPSKI DAN PRED NAMA!

Još jedan TROPSKI DAN PRED NAMA!

U Srbiji će do kraja sedmice biti veoma toplo s maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a od ponedeljka se očekuje kratko osveženje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na snazi je i dalje upozorenje na visoke temperature, a u nedelju se ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode. Danas će biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće od 14 do 24, najviša od 37 do 42 stepena. Vetar će biti slab, promenljivog smera.

U Zaječaru danas TROPSKI TOPLO. Najviša dnevna temperatura 41 stepen. Za nedelju meteorolozi najavljuju takođe visoke temperature. Minimalna temperatura 22 stepena, najviša dnevna 41.

Na izlazu iz Srbije, putnička vozila na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš čekaju oko dva sata, podaci su Uprave granične policije.
Pojačan je saobraćaj i na ostalim frekventnim prelazima, najviše na granici sa Makedonijom, na Preševu. Međuprostori se uglavnom brzo popune, pa su samim tim i zadržavanja dosta duža sa strane zemalja sa kojima se graničimo.
AMSS zato savetuje vozačima da koriste alternativne granične prelaze.
Ovo je prvi vikend u avgustu i smena je turista, pa je na putevima veći broj domaćih vozila, ali i onih sa stranim registarskim oznakama.
Najopterećeniji je Koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, a slično je u suprotnom pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj, pa se zbog većeg priliva vozila stvaraju kolone i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, navedeno je u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>