Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Još jedan prijatan dan pred nama -Danas sunčano i toplije
Još jedan prijatan dan pred nama -Danas sunčano i toplije

Još jedan prijatan dan pred nama -Danas sunčano i toplije

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije vreme, uz slab vetar i temperaturu do 32 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Ujutro će po kotlinama biti kratkotrajna magla. Jutarnja temperatura biće od 12 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 32 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do subote će biti pretežno sunčano. U sredu malo, od četvrtka u većini mesta osetno toplije sa maksimalnom temperaturom iznad prosečnih vrednosti. Tokom noći subota na nedelju i u nedelju doći će do osveženja, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Početkom naredne sedmice pretežno sunčano i toplije.

U Zaječaru danas sunčano i toplo, maksimalna dnevna temperatura 32 stepena. U sredu za nekoliko stepeni toplije. 

Nastavlјa se relativno povolјan uticaj biometeorološke situacije. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu razdražlјivosti i glavobolјe.

Na putevima u Srbiji je umeren intenzitet saobraćaja, a toplije vreme stvara pogodne uslove za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Povratkom lepog vremena, na ulicama i putevima je prisutno sve više motociklista, koji su teže uočljivi na putu. Procena brzine njihovog kretanja je manje pouzdana, posebno u noćnim uslovima vožnje.

AMS zato svim učesnicima u saobraćaju savetuje strogo poštovanje saobraćajnih propisa uz nešto više međusobne tolerancije i poštovanja, a najviše u zonama gde se izvode radovi. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila, nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije, na prelazu Horgoš su oko 150 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>