Najnovije vesti
Home / Vesti / JKP Vodovod: Voda sa arteske česme u naselju „Kraljevica“ NE PREPORUČUJE SE ZA PIĆE
JKP Vodovod: Voda sa arteske česme u naselju „Kraljevica“ NE PREPORUČUJE SE ZA PIĆE

JKP Vodovod: Voda sa arteske česme u naselju „Kraljevica“ NE PREPORUČUJE SE ZA PIĆE

Usled neodgovarajućih vrednosti ispitanih parametara prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, a zbog prisustva bakterije „Pseudomonas aeruginosa“, voda sa arteske česme u naselju „Kraljevica“ ne preporučuje se za piće, obaveštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“.

Kako se navodi u saopštenju, u toku su ponovna ispitivanja uzoraka vode sa tri lokacije na arteskoj česmi: na bušotini, šahti i samoj slavini, nakon kojih će biti ustanovljeno da li je do prodora bakterija došlo u geološkoj sredini ili je kontaminacija nastala usled neadekvatnog korišćenja sa slavine česme.

U saopštenju se još dodaje da su radnici Vodovoda proverili cevovod, od bušotine do česme, i nisu ustanovili prekide u mreži ili otvorenost bušotine koja bi eventualno prouzokovala kontaminaciju izvorišta u neposrednoj zoni oko hidrograđevinskog objekta, odnosno česme Avnoj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>