Najnovije vesti
Home / Društvo / Još jedan spor odlaže okončanje postupka likvidacije nad Ustanovom za sport „Zaječar“
Još jedan spor odlaže okončanje postupka likvidacije nad Ustanovom za sport „Zaječar“

Još jedan spor odlaže okončanje postupka likvidacije nad Ustanovom za sport „Zaječar“

Juče je u Zaječaru održana 54. sednica Gradskog veća na kojoj je usvojen Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na drugu izmenu programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ Zaječar za 2018. godinu, izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2017. godinu Narodnog muzeja „Zaječar“, kao i plan rada i finansijski plan za ovu godinu te ustanove.

Većnici su usvojili i godišnji likvidacioni izveštaj Gradskog saobraćajnog preduzeća „Zaječar“ u likvidaciji, kao i Rešenje o utvrđivanju Godišnjeg odmora za 2018. godinu Slobodanu Videnoviću, načelniku Gradske uprave Zaječar i Slađani Karan, zamenici načelnika GU Zaječar.

Na sednici je usvojen Predlog Zaključka o povlačenju  Predloga Odluke o okončanju postupka likvidacije nad Ustanovom za sport „Zaječar“ u likvidaciji, utvrđenog na 53. sednici Gradskog veća, održanoj 7. juna ove godine.

„Na prošloj sednici sam izjavila da su učinjene sve radnje kako bi se likvidacija Ustanove za sport okončala. Međutim, u međuvremenu je došlo do nekih izmena. Dobili smo poziv za još jedno ročište, a Zakon o privrednim društvima je jasan i kaže da likvidacija ne može biti okončana ako svi sporovi nisu završeni. Mi smo naknadno saznali za taj spor i moramo da vidimo šta će biti sa sporom jer je u njemu Ustanova za sport oštećena. Ako se taj spor dobije, vrlo je moguće da će grad dobiti taj novac“, rekla je Sanela Rakićević, izvestilac.

Većnici su na jučerašnjoj sednici usvojili i Predlog Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara koje se nalaze u sklopu objekta Doma kulture u Gamzigradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>