Najnovije vesti
Home / Društvo / Javni poziv za učenike zaječarske Tehničke škole: IDUĆE GODINE 14 UČENIKA NA PRAKSI U PORTUGALIJI
Javni poziv za učenike zaječarske Tehničke škole: IDUĆE GODINE 14 UČENIKA NA PRAKSI U PORTUGALIJI

Javni poziv za učenike zaječarske Tehničke škole: IDUĆE GODINE 14 UČENIKA NA PRAKSI U PORTUGALIJI

Raspisan je poziv za izbor učenika koji će učestvovati u realizaciji projekta „Evropsko iskustvo“ u okviru koga će 14 učenika zaječarske Tehničke škole provesti dve nedelje na praksi u Portugaliji.

Učenici su podeljeni u 3 grupe, a prvu grupu činiće četiri učenika saobraćajnog smera, drugu – četiri učenika mašinskog smera, dok će treću grupu činiti šest učenika smera informacione tehnologije.

Period trajanja projekta je od 1. avgusta 2019. godine do 31. januara 2021. godine.

Ciljevi projekata mobilnosti su, kako se navodi u pozivu, podrška učesnicima u sticanju znanja, veština i kompetencija, poboljšanje znanja stranih jezika učesnika, podizanje svesti i razumevanje drugih kultura i zemalja učesnika, povećanje kapaciteta, atraktivnost i međunarodnu dimenziju organizacija aktivnih u oblasti obrazovanja, jačanje veze između formalnog obrazovanja, neformalnog obrazovanja, stručnog osposobljavanja, zapošljavanja i preduzetništva, bolje priznavanje kompetencija stečenih kroz učenje u inostranstvu.

Projekat obuhvata više faza, kao što su odabir učesnka, priprema učesnika, realizacija mobilnosti (obavljanje stručne prakse u Portugaliji), aktivnosti vezane za širenje rezultata.

Mobilnost učenika (obavljanje stručne prakse u Portugaliji) biće realizovana u periodu mart-maj.

Kandidati za učešće u mobilnosti podnose prijave na email: tsz.erazmus@gmail.com najkasnije do sutra, 19. novembra, do 23:59.

Opširnije na linku. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>