Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Janković u Zaječaru: PREDSEDNIK SRBIJE MORA DA BUDE ODGOVORAN GRAĐANIMA, A NE STRANKAMA!
Janković u Zaječaru: PREDSEDNIK SRBIJE MORA DA BUDE ODGOVORAN GRAĐANIMA, A NE STRANKAMA!

Janković u Zaječaru: PREDSEDNIK SRBIJE MORA DA BUDE ODGOVORAN GRAĐANIMA, A NE STRANKAMA!

Kandidat za predsednika Republike Srbije Saša Janković posetio je sinoć  Zaječar u okviru svoje predizborne kampanje. 

 Saša Janković, predsednički kandidat i lider grupe građana „Za Srbiju bez straha“  razgovarao je sa građanima i kod bivšeg Doma vojske održao tribinu.

„Predsednik treba da bude prvi među jednakima u ovoj zemlji. Ne osećam se ni po čemu iznad vas i nisam iznad vas. Do sada nisam se bavio politikom, i dalje ne osećam da se bavim politikom“ rekao je Janković obraćajući se građanima i dodao:

„Moraju da prestanu konflikti u našem društvu, jer ova vlast pravi konflikte, svađa lekare sa pacijentima, policajce sa građanima, sever sa jugom, siromašne sa bogatima. Moramo rešavati normalne životne stvari, staviti na noge ekonomiju, privredu, zdravstvo, kulturu, obrazovanje i onda se u uređenoj zemlji vidi ko je ko.

Prva stvar koju predsednik Srbije mora da radi je da gradi nacionalno jedinstvo. To ne znači da smo svi identični, mnogo je razlika među nama, ali neke stvari moraju da nam budu zajedničke -vladavina prava, poštovanje ljudskih prava, socijalna pravda, evropske vrednosti, nezavisno sudstvo, slobodni mediji… Ustvari, mi ništa od toga nemamo!“, naglašava Janković.

Janković je na skupu u Zaječaru rekao da je za departizaciju.

„Predsednik Srbije treba da bude kandidat građana uz svu podršku stranaka, ali predsednik Srbije mora da bude odgovoran građanima, a ne strankama. Predsednik države je oslonac svim drugim institucijama i ja želim da budem upravo to“, istakao je  Janković i poručio građanima:

„Treba nam miran pristojan život  u kome ćemo vreme provoditi  sa svojom decom, sa našim porodicima, u kome svaki naredni dan neće biti životni izazov“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>