Najnovije vesti
Home / Ritam grada / JAČI OD SNEGA Više od 500 učesnika „Božićnog uspona na Rtanj“
JAČI OD SNEGA Više od 500 učesnika „Božićnog uspona na Rtanj“

JAČI OD SNEGA Više od 500 učesnika „Božićnog uspona na Rtanj“

Loši vremenski uslovi  nisu sprečili preko  500 ljubitelja planinarenja da jutros krenu na najveći zimski planinarski pohod u regionu, „Božićni uspon na Rtanj“.

U podnožju planine učesnici su se okupili već u 8.30 časova, iako su prema rečima Anđele Risentijević iz Omladinskog planinarskog  smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ postojale sumnje da će uspon da se održi.

„Jutros je bilo jako loše vreme u podnožju Rtnja i gotovo da niko nije verovao da će učesnici krenuti na pohod. 554 učesnika iz 47 planinarskih društava iz Srbije i Republike Srpske krenuli su put Šiljka (najviši vrh Rtnja) severnom i južnom stranom u  pratnji gorske službe spasavanja,  koja se stara o bezbednosti svih učesnika. Staza je ipak prohodna i grupe se brzo kreću. Sunčano je, ali se jedan oblačić uporno vrti oko Šiljka“, kaže Anđela  Risentijević.

Ovaj tradicionalni uspon održava se 33. put za redom.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>