Najnovije vesti
Home / Hronika / Iznenada preminula ćerka Zorana Radmilovića
Iznenada preminula ćerka Zorana Radmilovića
Foto: printscreen- youtube

Iznenada preminula ćerka Zorana Radmilovića

Književnica Ana Radmilović, ćerka legendarnog glumca Zorana Radmilovića iznenada je preminula u 43. godini.

Ana je bila ćerka glumaca Zorana Radmilovića i Dine Rutić. Školovala se u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji i u Novom Sadu, gde je diplomirala glumu u klasi profesora Radoslava Milenkovića.

Radila je u Centru za kulturnu dekontaminaciju kao autor na antidiskrimacionim projektima, u SO Zaječar je bila savetnik za kulturu i bila vlasnik preduzeća „Authentique“…

U Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je bila angažovana kao koordinator za kulturu i sarađivala s nezavisnim produkcijama na Kosovu i Metohiji. Izveštavala je sa Kosova i Metohije u preko dve hiljade tekstova i putopisa, pisala kolumne, radila intervjue i izveštaje za razne dnevne i nedeljne listove.

Pored pisanja romana i tekstova, napisala je nekoliko pesama za modernu operu Narcis, kompozitora Aleksandre Đorđević, a 2015. godine izvedena joj je poetska duodrama uz simfonijski orkestar, povodom stradanja Jevreja u logoru Staro sajmište, tokom Drugog svetskog rata, režirala jedan spot muzičke grupe KAL.

Prema motivima zbirke „Zalažem se za laž“ snimljen je istoimeni film koji je režirala Andrea Lazić, posvećen Zoranu Radmilović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>