Najnovije vesti
Home / Društvo / Između 2.500 i 3.000 radnika u Zaječaru tokom gradnje Turskog toka
Između 2.500 i 3.000 radnika u Zaječaru tokom gradnje Turskog toka

Između 2.500 i 3.000 radnika u Zaječaru tokom gradnje Turskog toka

Pripremne procedure za gradnju gasovoda Turski tok su u toku, a u Zaječaru će tokom gradnje trase, prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, boraviti između 2.500 i 3000 radnika.

„Prema početnim informacijama trebalo je da ovde dođe između 800 i 1.000 ljudi, međutim dobili smo informaciju od ruske kompanije koja gradi „Turski tok“ da će ipak biti između 2.500 i 3.000 radnika, od kojih će 2.100 radnika biti iz Rusije, a ostali zaposleni radnici biće sa ovih prostora, između ostalog, i iz Zaječara, ali moraju da budu specijalizovani za ono što je potrebno. Biće angažovani radnici poput varioca, montera…“, naveo je Ničić i dodao:

„Biće to pravi mali grad, radnici će ovde trošiti plate, koje nisu male. Nama je bitno to što će veliki deo novca biti potrošen u ovom gradu i što će novac ići u budžet“.

Kako je ranije najavljeno, prve isporuke gasa u Bugarsku i Srbiju planirane su za 2020. godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>