Najnovije vesti
Home / Vesti / Izložba fotografija „Vitalne slike Zaječara“ 24. decembra
Izložba fotografija „Vitalne slike Zaječara“  24. decembra

Izložba fotografija „Vitalne slike Zaječara“ 24. decembra

Izložba fotografija „Vitalne slike Zaječara“ biće otvorena u utorak 24. decembra u Omladinskom centru u Zaječaru. 

Zaječarska inicijativa je 2018. godine, u saradnji sa Fondacijom Iskorak, sprovela istraživanje pod nazivom “Vitalni znaci”, koje se bavilo kvalitetom života u Zaječaru. Istraživanje je obuhvatilo prikupljanje statističkih podataka, ali i ispitivanje i mišljenja i stavova javnosti, što istraživanju daje lični pečat. Ispitivale su se ključne oblasti poput bezbednosti u gradu, mogućnosti za zaposlenje, kvaliteta zdravstvenih usluga itd. Rezultati su dostupni na sajtu vitalniznaci.rs.

Kako su brojke – brojke, Zaječarska inicijativa je želela da ode korak dalje i da rezultate ovog istraživanja prikaže na drugačiji način. Upravo zbog toga je početkom 2019. godine okupila nekoliko poznatih zaječarskih autora umetničke fotografije, sa namerom da rezultate istraživanja, umesto kroz brojeve i infografike, prikaže i prenese na neposredniji način – kroz objektive fotoaparata. Rezultat njihovog angažmana je veliki broj fotografija koji iz različtih autorskih perspektiva ilustruju zaječarsku svakodnevicu i stanje u zajednici, i od kojih će na izložbi biti prikazana uža selekcija najboljih radova.

-Način na koji ljudi doživljavaju zajednicu u kojoj žive i kako se u njoj osećaju je jednako važno kao i statistika, poručuju iz Zaječarske inicijative.

Izlagači fotografija su: Mikica Andrejić, Tatjana Galić-Zetović, Damir Mihajlović, Marija Živković, Slobodan Cvetković, Ivica Ivanović, Milan Petrović, Ljljana Jovanović i Vladan Matić.

Planirano je da se autori obrate gostima tokom izložbe. Početak je u 19.00 sati, a ulaz je besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>