Najnovije vesti
Home / Kultura / Izložba fotografija „Evo Poljske“ u Zaječaru
Izložba fotografija „Evo Poljske“ u Zaječaru

Izložba fotografija „Evo Poljske“ u Zaječaru

Ambasada Republike Poljske u Beogradu i Narodni Muzej u Zaječaru pozivaju sve zainteresovane da u četvrtak, 10. avgusta prisustvuju svečanom otvaranju izložbe fotografija pod nazivom „Evo Poljske!”.

Autor izložbe je Marjuš Ćeševski, a izložbu će u Radul begovom konaku otvoriti ambasador Republike Poljske u Srbiji Tomaš Njegođiš.

Izložba fotografija „Evo Poljske!“ je svojevrsni turistički i kulturni vodič kroz zemlju koja se nezaustavljivo menja, ali brižljivo čuva sećanje na svoju bogatu istoriju i tradiciju.

Postavka predstavlja šarolikost Poljske i njene manje poznate lepote – od obala Baltika, raskošnih dvoraca i aristokratskih vila, istorijskih spomenika, očaravajućih šuma, jezera i planina, modernih centara kulture i umetnosti, značajnih festivala do dragocenih spomenika hrišćanstva.

Izložba je zamišljena kao otvoren poziv i inspiracija svim znatiželjnim putnicima da posete ovu zanimljivu i jedinstvenu zemlju u kojoj se prepliću različite kulture, arhitektonski stilovi, netaknuti spomenici prirode i moderni, dinamični gradovi, navode organizatori.

Početak izložbe zakazan je za 19. sati. Ulaz je besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>