Najnovije vesti
Home / Kultura / Izložba „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“ otvorena u Loznici
Izložba „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“ otvorena u Loznici

Izložba „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“ otvorena u Loznici

Izložba pod nazivom „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“ otvorena  je u galeriji „Mina Karadžić“ u  Loznici,  u okviru 85. Vukovog Sabora, najstarije i najmasovnije kulturne manifestacije u Srbiji, čime je ukazana izuzetna čast međunarodnoj koloniji „Gamzigrad“. Na prigodnoj svečanosti,  postavku   su otvorili direktorka Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ u Loznici magistar Snežana Nešković Simić i v.d. direktora  Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru , Vladimir Đuričić.

Postavka obuhvata 25 slika i jednu skulpturu od kojih je 16 radova sa ovogodišnje likovne kolonije, a 10 sa predhodnih. Izložba će biti otvorena do 25.  septembra. Ovo je prva u nizu izložbi povodom  jubileja likovne kolonije „Gamzigrad“ , koje će biti organizovane u mestima odakle dolaze učesnici  ovogodišnje kolonije.

Organizatori izložbe su Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice i Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>