Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Izabrani projekti u okviru programa „Mladi su zakon“ -Uređenje javnih površina, zaštita životne sredine, promocija tolerancije?
Izabrani projekti u okviru programa „Mladi su zakon“ -Uređenje javnih površina, zaštita životne sredine, promocija tolerancije?

Izabrani projekti u okviru programa „Mladi su zakon“ -Uređenje javnih površina, zaštita životne sredine, promocija tolerancije?

U cilju podsticanja aktivizma i volonterizma Ministarstvo omladine i sporta je i ove godine raspisalo konkurs za omladinske projekte u okviru programa „Mladi su zakon“. Na konkurs za Zaječarski i Borski okrug pristiglo je 14 predloga, a četiri prijave su odbačene kao nepotpune.

Među organizacijama koje će se baviti zaštitom životne sredine, a čiji su predlozi odabrani, su zaječarske OPSD „Dragan Radosavljević“ sa projektom „Zazeleni“ i Odgovornost sa predlogom pod nazivom „Omladinski gaj“. Za uređenje javnih prostora su zadužene organizacije: „Protojerej Živojin Stanojević“ u Vražogrncu, koja će realizovati projekat „Vražogrnac za mlade“, Lokalni omladinski volonterski kamp sa projektom „Kamperi“ i Veljkovi hajduci sa projektom „Otvorena učionica 2017″. Za promovisanje zdravih i bezbednosnih stilova života izborili su se Aktivni Zaječarci sa projektom „Mesec mladih“ i borska organizacija Veb tim „Bor 030″. U cilju promovisanja solidarnosti i humanosti izabran je projekat „U tuđoj koži“ zaječarskog udruženja „ART – 019″, dok će se promocijom razmevanja i tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, baviti grupa iz Zaječara sa projektom „OUTHIDE festival“.

Mladi u pokretu iz Bora realizovaće projekat „Mladi u centru“ koji će se baviti međugeneracijskom saradnjom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>