Najnovije vesti
Home / Društvo / Iz gradske kase u prošloj godini izdvojeno 1,3 miliona dinara za plate bivšeg direktora GSP „Zaječar“
Iz gradske kase u prošloj godini izdvojeno 1,3 miliona dinara za plate bivšeg direktora GSP „Zaječar“

Iz gradske kase u prošloj godini izdvojeno 1,3 miliona dinara za plate bivšeg direktora GSP „Zaječar“

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća u Zaječaru, većnici su većinom glasova usvojili Nacrt Rešenja o usvajanju godišnjeg  likvidacionog izveštaja Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ Zaječar u likvidaciji. Kako je rečeno na sednici, u toku 2017. godine izmirena su sva potraživanja ovog preduzeća. Tokom  prošle godine iz gradskog budžeta izdvojeno je 1,8 miliona dinara, a samo za plate bivšem direktoru, isplaćeno je 1,3 miliona dinara.

„U toku 2017. godine izmirena su sva potraživanja ovog javnog preduzeća, a tu se misli na priznata potraživanja i sva ona potraživanja koja su nastala u toku samog postupka likvidacije. Izmirena su u ukupnom iznosu od milion i 800 hiljada dinara. Ovi izdaci se odnose na naknade likvidacionih upravnika, naknade knjigovodstvene evidencije koje nisu bile izmirene od početka pokretanja likvidacije nad ovim javnim preduzećem, kao i naknade eksternog revizora. Postupak likvidacije nije okončan iz razloga što je 2015. godine prilikom podnošenja poreske prijave na dobit, ovlašćeno lice podnelo poresku prijavu kao da se radi o subjektu koji je nedobitna organizacija, a ne javno preduzeće. Što se tiče svih obaveza, ova likvidacija je izmirila, dok se ne ispravi ova sistemska greška, nećemo biti u mogućnosti da okončamo likvidaciju i nadamo se da će problem uskoro biti rešen“, istakla je pomoćnica gradonačelnika Sunčica Lalić Stojanović  i dodala da su u toku postupka likvidacije, sudskim putem, prodajom pokretne imovine ovog preduzeća, namirene zarade direktora ovog preduzeća Miodraga Milutinovića u iznosu od 1.296.932,00 dinara.

Na sednici je rečeno da to preduzeće nije imalo nikakvih drugih troškova osim troškova upravnika i direktora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>