Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ISTOČNA SRBIJA: JOŠ JEDAN TMURAN I LEDENI DAN UZ PROVEJAVANJE SLABOG SNEGA
ISTOČNA SRBIJA: JOŠ JEDAN TMURAN I LEDENI DAN UZ PROVEJAVANJE SLABOG SNEGA

ISTOČNA SRBIJA: JOŠ JEDAN TMURAN I LEDENI DAN UZ PROVEJAVANJE SLABOG SNEGA

U istočnoj Srbiji oblačno vreme, dok na teritoriji Čestobrodice, Paraćina, Negotina, Klokočevca, Žagubice i Sokobanje provejava slab sneg. U Zaječaru jutros u 9 sati izmereno -3 stepena. 

Kako kažu u Preduzeću za puteve Zaječar, zbog jakog vetra u Salaškom kraju danas će se ići u obilazak prigradskih puteva, prvi kamion ide na relaciji Velika Jasikova – Mala Jasikova – Glogovica – Salaš – Metriš – Brusnik Ž.stanica – Tabakovac, u povratku Velika Jasikova – Glogovica – Salaš. Drugi kamion ide na relaciji Velika Jasikova – Salaš – Metriš – Klenovac – Brusnik – Tabakovac, i vraća se istom relacijom nazad.

Mašine na punktovima Zaječar i Knjaževac su u pripravnosti, kažu u Preduzeću za puteve Zaječar.

Na putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni i  mestimično ima snega do 3cm. Kolovozi III prioriteta su vlažni sa snegom do 3 cm, u višim predelima i do 5 cm.

Vidljivost je zbog magle smanjena, na Babinom Zubu i do 50m.

Moguća je pojava poledice usled niskih temperatura. Na teritoriji Žagubica važi zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na svim putnim pravcima. Saobraćaj na putevima otežavaju gusta magla, vlažni kolovozi i poledica, a ledena kiša stvara probleme u vožnji na području Velikog Gradišta i Kučeva te se vozačima savetuje poseban oprez i korišćenje pune zimske opreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Auto-putevi su prohodni, ali je na delu između Ćuprije i Paraćina saobraćaj usporen zbog prevrtanja cisterne i trenutno se odvija samo brzom preticajnom trakom u smeru ka Nišu, navodi se u saopštenju AMSS-a.

Obustavljeni su radovi na sanaciji klizišta Plavna i Zamna na deonici Klokočevac – Negotin, te će se saobraćaj do početka građevinske sezone odvijati normalno i bez zadržavanja vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>