Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Istočna Srbija: CRVENI METEO ALARM I DALJE NA SNAZI -U Zaječaru -9, na Čestobrodici snežna vejavica…
Istočna Srbija: CRVENI METEO ALARM I DALJE NA SNAZI -U Zaječaru -9, na Čestobrodici snežna vejavica…

Istočna Srbija: CRVENI METEO ALARM I DALJE NA SNAZI -U Zaječaru -9, na Čestobrodici snežna vejavica…

U Timočkoj krajini oblačno, pada sneg umerenog inteziteta. U 9 sati u Zaječaru  je izmereno -9, u Negotinu -6, na Babinom zubu -12, a na Crnom vrhu je izmereno -13 stepeni.

U sredu, 11. januara na snazi je crveni meteoalarm za područje istočne, jugoistočne, jugozapadne Srbije, Kosova i Metohije.

Snežnih  padavina  srednjeg i jakog intenziteta bilo je tokom čitavog jučerašnjeg dana, sneg pada i od jutros.

Kako saopštavaju iz Preduzeća za puteve u Zaječaru, očišćena su školska  dvorišta i prilazi školama, čiste se  ulice i opštinski putevi  I i II prioriteta. Izvršeno je i posipanje soli na kritičnim mestima u gradu, raskrsnicama, kružnim saobraćajnicama, preko mostova, uspona i raskrsnica sa semaforskom signalizacijom.

Po završetku čišćenja ulica i opštinskih puteva I i II prioriteta nastaviće se sa čišćenjem ulica III prioriteta, kažu u Preduzeću za putevima.

Na prevoju Čestobrodica duva izuzetno jak vetar koji stvara snežnu vejavicu. Na putevima I prioriteta  u istočnoj Srbiji ima snega na kolovozu do 5cm. Na kolovozima II i III prioriteta sneg je do 15 cm, sa mestimičnom pojavom snežnh nanosa.

Vidljivost je dobra, samo je smanjena preko prevoja Čestobrodica zbog snežne vejavice na 50m.
Ima i sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.
Usled jakog vetra mestimična pojava snežnih nanosa je i do 1,5m. Povremeno ima ledenica u tunelima na Đerdapskoj magistrali.

Usled obilnih padavina i niskih tepmeratura uvodi se zabrana za kretanje šlepera i kamiona sa prikolicom na deonici Bovan-Knjaževac

U Srbiji se danas očekuje u većini krajeva do 10 centimetra novog snega.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u četvrtak ujutro biće umeren i jak mraz, tokom dana suvo i u većini krajeva toplije osim na jugoistoku gde će i dalje biti ledeni dani. Uveče i tokom noći na severozapadu, a u petak tokom dana u celoj zemlji naoblačenje s kišom koja će se mestimično lediti na tlu, najavljuju meteorolozi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>