Najnovije vesti
Home / Hronika / ISKLIZNULE CISTERNE SA FOSFORNOM KISELINOM KOD MAJDANPEKA -Železnički saobraćaj u prekidu!
ISKLIZNULE CISTERNE SA FOSFORNOM KISELINOM KOD MAJDANPEKA -Železnički saobraćaj u prekidu!
Foto: Ilustacija

ISKLIZNULE CISTERNE SA FOSFORNOM KISELINOM KOD MAJDANPEKA -Železnički saobraćaj u prekidu!

Kompanija Infrastrukture železnice Srbije saopštila je da je noćas, prilikom izlaska iz železničke stanice Majdanpek prema Požarevcu, sa pruge iskliznulo pet cisterni sa fosfornom kiselinom, ali da nisu oštećene i da iz njih nema nikakvih curenja, odnosno da nema opasnosti po ljude i životnu sredinu.

Kako je navedeno u saopštenju, incident se desio u 00.25, a u sastavu teretnog voza, koji je za šabački „Eliksir“ saobraćao iz Prahova za Šabac, bilo je dvanaest cisterni, a iskliznule su od šeste do desete.

Na lice mesta odmah su izašli vatrogasci, kao i predstavnici železnice. Istaknuto je da su na mestu iskliznuća parametri geometrije koloseka, kao i rad saobraćajnog osoblja bili ispravni.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu. Pomoćni voz za podizanje iskliznulih cisterni na kolosek je tokom noći krenuo ka Majdanpeku.

Istražna komisija za vanredne dogadjaje utvrdiće uzroke iskliznuća.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>