Najnovije vesti
Home / Vesti / Intenzivirane aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“
Intenzivirane aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“
Foto: Ilustracija

Intenzivirane aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“

Aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Halovo“ se odvijaju planiranom dinamikom. Projekat Regionalnog centra za upravljanje otpadom treba da značajno doprinese rešavanju problema upravljanja komunalnim otpadom u našem regionu, u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije i EU.

Ministarstvo životne sredine je nedavno dalo saglasnost na Izveštaj o Strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu Regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor, kao i opštine: Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac.

Iz Ministarstva je takodje najavljeno da će do kraja meseca dati i saglasnost na Regionalni plan upravljanja otpadom.

Grad Zaječar i lokalne samouprave koji su partneri na projektu provide kraju proces zajedničke javne nabavke konsultantskih usluga za javno-privatno partnerstvo u procesu odabira privatnog partnera – operatera budućeg Regionalnog centra za upravljanje otpadom. Očekuje se potpisivanje ugovora do kraja meseca.

Uskoro će biti održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između grada Zaječara i Bora, opština: Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac i Boljevac, na kojem će se dogovoriti naredni koraci u ovom važnom regionalnom projektu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>