Najnovije vesti
Home / Hronika / IN MEMORIAM: Preminuo Jovica Mihailović Joca
IN MEMORIAM: Preminuo Jovica Mihailović Joca

IN MEMORIAM: Preminuo Jovica Mihailović Joca

Jovica Mihailović Joca, organizator kulturnih manifestacija u ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i odbornik u Skupštini grada Zaječara, iznenada je preminuo juče u Zaječaru.

Rođen je 2. januara 1960. godine u Babušnici. Nakon preseljenja roditelja, veći deo detinjstva i života proveo je u Vražogrncu, gde je završio osnovnu školu. Srednju Ekonomsko-trgovinsku školu završio je u Zaječaru. Nemirnog duha, vredan i sposoban, Joca je promenio više radnih mesta. Od 1980. do 2005. godine radio je u trgovini, najduže u „Zaječar-prometu“. Od 2005. godine do danas radio je u kulturi, kao organizator kulturnih manifestacija, najpre u Kulturno-prosvetnoj zajednici (KPZ), zatim u Centru za kulturu grada Zaječara, potom u CEKIT-u, a od 2018. godine u Ustanovi „Zoran Radmilović“.

Bio je jedan od osnivača Kulturno-umetničkog društva „Sloga“ u Vražogrncu. Tri puta je biran za odbornika Skupštine grada Zaječara. Prijatelji i kolege pamtiće ga kao dobrog druga i odgovornog pregaoca koji je mnogo doprineo razvoju kulturnog amaterizma u selima na području Zaječara.

Komemoracija povodom smrti Jovice Mihailovića Joce zakazana je za subotu u 9:00 sati u zaječarskom pozorištu, a sahrana će biti obavljena u subotu u 13.00 sati, na groblju u Vražogrncu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>