Najnovije vesti
Home / Kultura / I ZAJEČAR SLAVIO SVETSKI DAN MUZIKE! (FOTO)
I ZAJEČAR SLAVIO SVETSKI DAN MUZIKE! (FOTO)

I ZAJEČAR SLAVIO SVETSKI DAN MUZIKE! (FOTO)

Zaječar je i ove godine bogatim programom na Trgu oslobođenja obeležio Svetski dan muzike.

Ova kulturna manifestacija organizovana je juče, na dan početka leta, nastupima dece polaznika brojnih radionica zaječarskog Dečijeg centra.

Nastupila su deca, polaznici Montesori radionica, balerine, horić, bubnjari, glumci, bend „Teen sprit“, „Voice feminine“, MC Džoni.

Posetioci su imali priliku da uživaju u numeri  VIVA LA MUSICA, koju je izveo kamerni hor „Lavirint“ i kamerni sastav „Ž-dur“.

U programu su učestvovali učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, članovi Centra za tradicionalnu umetnost „Koreni“, pevačka grupa „Jelek“, kao i učenici Ekonomske škole, Medicinske škole i Gimnazije.

U okviru programa nastupili su i dečiji hor i orkestar Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, kao i dečiji hor Osnovne škole „Desanka Maksimović“.

Svetski dan muzike na dan letnje ravnodnevnice ustanovljen je pre 37 godina, na inicijativu tadašnjeg francuskog ministra kulture Žaka Langa i od tada se 21. juna muzika slavi u svim svetskim metropolama. Danas se slavi u preko 100 zemalja među kojima je i Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>