Najnovije vesti
Home / Ritam grada / I ove godine 80.000 vaučera za odmor u Srbiji -Evo kako do njih
I ove godine 80.000 vaučera za odmor u Srbiji -Evo kako do njih

I ove godine 80.000 vaučera za odmor u Srbiji -Evo kako do njih

Građanima Srbije će i u ovoj godini biti deljeni vaučeri za odmor u Srbiji, pa će tako na raspolaganju imati 80.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara u cilju podsticanja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije. Prijavljivanje građana za boravak od minimum pet noćenja u prijavljenim objektima počelo je od 1. januara i trajaće do 15. oktobra ove godine, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je na svom sajtu objavilo Obaveštenјe za podnošenјe prijava za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje: za usluge smeštaja, u ugostitelјskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera, u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlјa maksimalni iznos sredstava, koja korisnik može jednom u toku kalendarkse godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostitelјskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja. Vaučer se može koristiti na teritoriji Republike Srbije, izuzimajući teritoriju gradova Beograda i Novog Sada (izuzeće se ne odnosi na zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, a pružaju usluge smeštaja i ishrane trećim licima u skladu sa Zakonom o turizmu, a koje se nalaze na teritoriji ovih gradova).

Po završetku korišćenja usluga smeštaja ugostitelј je u obavezi da korisniku izda fiskalni isečak za pružene usluge. Vaučerom se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr. Vaučer se može koristiti zaklјučno sa 20.11.2018. godine.
Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP „Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>