Najnovije vesti
Home / Ritam grada / I „Nazareth“ na zaječarskoj Gitarijadi!
I „Nazareth“ na zaječarskoj Gitarijadi!
Foto: YouTube

I „Nazareth“ na zaječarskoj Gitarijadi!

Ovogodišnja zaječarska Gitarijada bogatija je za još jednog stranog hedlajnera – 1. jula na Kraljevici nastupiće slavni škotski bend „Nazareth“, najavili su danas organizatori.

Škotski hard rok bend „Nazaret“, koji se proslavio početkom sedamdesetih, održaće koncert u revijalnom delu 51. zaječarske Gitarijade.

„Nazaret“ su postali planetarno poznati 1975. kada su objavili album „Hair of the dog“, a singl sa tog albuma „Love hurts“ o danas je njihov najveći hit. Osnovani su 1968. i do sada su objavili 23 studijska albuma, a poslednji „Rock’n'roll telephone“ pre tri godine. Iz originalne postave u bendu je samo bas-gitarista Pit Egnju, čiji sin Li svira bubnjeve u „Nazaretu“, otkako je originalni bubnjar Darel Svit preminuo 1999.

Bendu „Nazaret“ prethodiće nastup grupe „Generacija 5″.

Podsetimo, 51. Gitarijada održava se od 29. juna do 1. jula.

Prve večeri u revijalnom delu nastupiće „Riblja Čorba“ i „Bajaga i Instruktori“, a druge večeri prošlogodišnji pobednici Gitarijade, „Hadži prodane duše“, biće specijalni gosti grupi „The Cult“, koja promoviše aktuelni album “Hidden City“.

Nedelja 1. jul rezervisana je za retro zvuk – prvo će svirati „Generacija 5″, a zatim će Gitarijadu zatvoriti „Nazareth“.

U takmičarskom programu tokom dve polufinalne večeri predstaviće se po 10 demobendova, a organizator je i ove godine  obezbedio i besplatan rok kamp za fanove, „All Night After Party“ i niz pratećih manifestacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>