Najnovije vesti
Home / Ritam grada / I dalje nestabilno vreme… Oblaci kvare proleće!
I dalje nestabilno vreme… Oblaci kvare proleće!
Foto: Pixabay

I dalje nestabilno vreme… Oblaci kvare proleće!

U Zaječaru ovog jutra oblačno sa temperaturom do 21 stepen. Do kraja dana mogući pljuskovi. Sutra u Zaječaru oblačno vreme slično današnjem. Narednih dana promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Smena kiše i sunca. 

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavine, naročito posle podne i uveče, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 10 do 16 stepeni, a najviša od 22 do 26 stepeni.

Magla jutros smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na području Leskovačke i Vranjske kotline, a prisutna je i pored reka i kanala u Vojvodini, ima je na Kopaoniku, kao i na području Sjenice.

Kako je saopštio AMSS, česti prolećni pljuskovi i povremeno mokri kolovozi, sa maglom i sumaglicom u jutarnjim i večernjim satima koji su karakteristični za maj, utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja i donose veći broj saobraćajnih nezgoda. Zato se vozačima prepuručuje da i pored čestih sunčanih intervala, sa prijatnim dnevnim temperatura i sa naizgled povoljnim vremenskim prilikama, budu oprezniji u vožnji, a posebno na onim mestima gde se sa suvog prelazi na mokar kolovoz kao i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure jer su kao posledica ovako promenljivog vremena, učestali odroni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>