Najnovije vesti
Home / Zaječar info / HUMANOST JOŠ JEDNOM POKAZANA NA DELU: Vatrogasci, rudari i humani građani zajedno u akciji dobovoljnog davanja krvi
HUMANOST JOŠ JEDNOM POKAZANA NA DELU: Vatrogasci, rudari i humani građani zajedno u akciji dobovoljnog davanja krvi

HUMANOST JOŠ JEDNOM POKAZANA NA DELU: Vatrogasci, rudari i humani građani zajedno u akciji dobovoljnog davanja krvi

Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru uspešno je realizovana.

Crveni krst Zaječar i Vatrogasno-spasilački bataljon organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi, i tom prilikom je, prema rečima Irene Mladenović iz Crvenog krsta, prikupljeno 40 jedinica dragocene tečnosti.

“ Ovo je samo još jedna u nizu akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizujemo tokom septembra meseca. Zalihe su na minimumu, dobrovoljni davaoci su nam uvek potrebni, a kao i uvek, deficitarne su negativne krvne grupe. Dobrovoljni davaoci svake serede u septembru mogu da daju krv i ovom prilikom apelujemo na sve da se odazovu akcijama i zajedno spasimo nečije živote“, istakla je Mladenović i dodala:

„Za Zaječarce možemo da kažemo da su humani, ali isto tako moramo da apelujemo na mlađu populaciju da se odazovu akcijama i tako razvijaju humanost“.

U današnjoj akciji, veliki doprinos su dali i zaposleni u rudnicima „Vrška čuka“ Avrimica i Lubnica.

Već sutra, u 10.00 sati, na gradskom trgu u Zaječaru biće organizovana akcija zbrinjvanja povređenih nakon ekslopzije plinske boce.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>