Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Humanitara akcija „Drug drugu“ se nastavlja -Pomozimo deci bez roditeljskog staranja
Humanitara akcija „Drug drugu“ se nastavlja -Pomozimo deci bez roditeljskog staranja

Humanitara akcija „Drug drugu“ se nastavlja -Pomozimo deci bez roditeljskog staranja

Povodom Dečije nedelje, koja se ove godine obeležava do 06. oktobra, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru u saradnji sa Centrom za socijalni rad, organizuje humanitarnu akciju pod nazivom „Drug drugu“, nemenjenu deci bez roditeljskog staranja. Svakog dana u dvorištu Biblioteke od 8.00 do 17.00 časova, svi koji žele da pomognu, mogu da poklone garderobu, školski pribor, igračke, a radnici Centra za socijalni rad će uručiti darove deci kojoj je pomoć potrebna. Na teritoriji Zaječara, prema rečima nadležnih, ima 70 deteta koja su na porodičnom smeštaju.

Sa ciljem da predstojeće zime ugreju i pomognu deci bez roditeljskog staranja, zaječarska biblioteka i Centar za socijalni rad, organizuju humanitarnu, ali pre svega, neophodnu akciju „Drug drugu“, u okviru koje Zaječarci mogu da dostave dobru i očuvanu dečiju garderobu (posebno zimsku), školski pribor, igračke… Prvog dana ove humanitarne akcije bilo je humanih Zajačaraca ali se veći broj onih koji žele da pomognu očekuje narednih dana.

„Mi smo rado podržali akciju Biblioteke „Drug drugu – otvori oči, obrati pažnju“ u okviru koje svi zainteresovani mogu da pomognu deci bez roditeljskog staranja i lošeg materijalnog statusa, tako što će u dvorištu biblioteke, svakog radnog dana od 8 do 17 sati, moći da dostave garderobu, školski pribor, igračke…Osim radnika Biblioteke, biće uključena i deca kao volonteri, koja su smeštena u hraniteljskim porodicama. Sva prikupljena sredstva Biblioteka će proslediti Centru za socijalni rad, a mi ćemo po službenoj dužnosti, uručiti deci kojoj je pomoć neophodna“, istakla je Milica Nikolić, pedagog Centra za socijalni rad.

Prema zvaničnom podacima Ministarstva za rad i zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja u Srbiji živi oko 7.000 dece i mladih bez roditeljskog staranja, a najveći broj njih živi i odrasta u hraniteljskim porodicama. U Zaječaru je oko 70 dece koja su na porodičnom smeštaju a oko 1.200 porodica su korisnici novčano-socijalne materijalne pomoći.

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru i Centar za socijalni rad, pozivaju sve Zaječarce da se uključe u akciju i pomognu deci kojoj je pomoć neophodna.  Humanitarna akcija „Drug drugu“ biće organizovana i narednih dana u dvorištu Biblioteka od 8 do 17 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>