Najnovije vesti
Home / Hronika / Hapšenja u celoj Srbiji -Evo ko je uhapšen u Zaječaru
Hapšenja u celoj Srbiji -Evo ko je uhapšen u Zaječaru
Foto: Ilustracija

Hapšenja u celoj Srbiji -Evo ko je uhapšen u Zaječaru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su D. K, odgovorno lice Poreske uprave u Zaječaru, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Postoje osnovi sumnje da je kao službeno lice Filijale poreske uprave u Zaječaru, u periodu od 1. januara 2013. do 31. decembra 2015. godine, doneo 12 nezakonitih rešenja za refakciju akcize u industrijske svrhe na gasno ulje – evro dizel suprotno Zakonu o akcizama i Pravilniku o bližim uslovima, načinu i postupku ostvarivanja prava na refakciju plaćene akcize na derivate nafte.

Na ovaj način, pribavljena je korist privrednim društvima D.O.O. “Betoneks“ Zaječar i AD “PUT“ Zaječar, u ukupnom iznosu od 10.412.386 dinara, za koliko je i oštećen Budžet Srbije.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>