Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Hapšenja širom Srbije I U ZAJEČARU
Hapšenja širom Srbije I U ZAJEČARU

Hapšenja širom Srbije I U ZAJEČARU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u opsežnoj akciji sprovednoj u više gradova Srbije usmerenoj na sprečavanju i suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i poreskom policijom uhapsili su 53 osobe i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 25 lica. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su odgovorno lice AD PUT Zaječar Z. J. (63) zbog postojanja sumnje da je u periodu od 2012. do 2016. godine počinio pet krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica i jedno krivično delo poreska utaja.

Postoje osnovi sumnje da je Z.J. izvodio građevinske radove kod fizičkih lica na području opština Zaječar, Knjaževac, Bor, Negotin i Majdanpek bez evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća, a da ih je naplaćivao u gotovom novcu i novac prisvajao za sebe.

Na taj način osumnjičeni je protivpravno prisvojio 16.956.668,00 dinara i izbegao da plati PDV i porez na dobit u iznosu od 5.581.689, 00 dinara.

Osumnjičeni se tereti i da je pribavio korist za četiri fizička lica iz Zaječara u iznosu od 1.807.066 dinara, kod kojih je bez fakturisanja i plaćanja izveo građevinske radove, čime je oštetio akcionare AD PUT za ukupno 18.763.734,00 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>