Najnovije vesti
Home / Hronika / Hapšenja širom Srbije I U KNJAŽEVCU
Hapšenja širom Srbije I U KNJAŽEVCU

Hapšenja širom Srbije I U KNJAŽEVCU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u opsežnoj akciji sprovednoj u više gradova Srbije usmerenoj na sprečavanju i suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i poreskom policijom uhapsili su 53 osobe i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 25 lica. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su v.d. odgovornog lica društveno-vodoprivrednog preduzeća “Erozija“. LJ.B. (1954) iz Knjaževca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je LJ.B. od marta do juna 2016. godine po osnovu obavljenih poslova kod Rudnika bakra Majdanpek, zaključio ugovore o asignaciji za isplatu zarada na osnovu kojih je Rudnik izvršio uplatu od 1.159.829,00 dinara na tekuće račune fizičkih lica iz razloga što je u navedenom periodu tekući račun DVP “Erozija“ bio u blokadi.

Na taj način osumnjičeni je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 280.984,00 dinara, dvojici radnika preduzeća DVP “Erozija“ 878.845,00 dinara, za koliko je oštetio to preduzeće.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>