Najnovije vesti
Home / Boljevac / OSMESI, RADOST, IGRA, TRADICIJA -Održan 22. DENS u Gradskovu (FOTO, VIDEO)
OSMESI, RADOST, IGRA, TRADICIJA -Održan 22. DENS u Gradskovu (FOTO, VIDEO)

OSMESI, RADOST, IGRA, TRADICIJA -Održan 22. DENS u Gradskovu (FOTO, VIDEO)

22. Međuokružna smotra dečijeg narodnog stvaralaštva DENS 2018. održana je danas u Gradskovu

DENS ima za cilj da podstiče i promoviše kreativno stvaralaštvo dece sa područja Zaječarskog i Borskog okruga u sferi izvornog narodnog stvaralaštva i narodne umetnosti.

Od osnivanja smotre 1995. godine, Gradskovo svakog proleća na Lazarevu subotu postaje svojevrsna dečija prestonica Timočke krajine. Na stotine dečaka i devojčica prikazuje nam deo blaga iz bogate riznice kulturne tradicije istočne Srbije.

Ova manifestacija nema takmičarski karakter, ali se organizuje uz prisustvo predstavnika Saveza amatera Srbije, koji vrši selekciju grupa za učešće na Smotri narodnog stvaralaštva dece Srbije u Ratini i na drugim smotrama dečjeg narodnog stvaralaštva u zemlji i inostranstvu.

Na ovogodišnjoj 22. Međuokružnoj smotri dečijeg narodnog stvaralaštva DENS učestvovalo je 9 grupa sa preko 250 mladih stvaralaca iz grada Zaječara i opština Boljevac, Knjaževac i Negotin.

Nakon defilea svih učesnika manifestacije i velikog narodnog kola u centru sela, program je u sali Doma kulture otvorio gradski većnik Vujadin Milošević.

Gostima se na otvaranju obratio i prisutne pozdravio predstavnik Saveta MZ Gradskovo Dejan Đorđicović.

„Gradskovo čuva tradiciju ali veliku zahvalnost dugujemo  Ustanovi Pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, gradonačelniku i njegovim saradnicima i nadamo se da će u godinama koje dolaze ova manifestacija biti još masovnija“, rekao je Đorđicović.

Organizatori 22. Međuokružne smotre dečijeg narodnog stvaralaštva su Pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Gradskovo, a generalni pokrovitelj je grad Zaječar.
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>