Najnovije vesti
Home / Vesti / GRADSKO VEĆE: Zaječar dobija Plan generalne regulacije centra grada
GRADSKO VEĆE: Zaječar dobija Plan generalne regulacije centra grada

GRADSKO VEĆE: Zaječar dobija Plan generalne regulacije centra grada

Danas je u Zaječaru održana 61. sednica Gradskog veća, na kojoj je usvojen Nacrt Odluke o usvajanju Plana generalne regulacije grada Zaječara br.3 – Centar grad Zaječara.

Ovim planom se utvrđuju i razrađuju generalna urbanistička rešenja zasnovana na dugoročnoj strategiji i koncepciji uređenja prostora i izgradnje objekata.

„Granica Plana je severni deo, reka Crni Timok, zatim prati prugu, Šljivarski put, severni deo Kraljevice, do Medicinskog centra-bolnice, Miloša Obilića i opet do Vržogrnačke rampe. Pravni osnov za izradu Plana je Zakon o planiranju i izgradnji, Pravilnik o sadržini, načinu i postupku izrade dokumenta prostornog urbanističkog planiranja i odluke o izvedbi pomenutih planova. Planski osnov za izradu Plana jeste generalni urbanistički plan Grad Zaječara. Ukupna površina u okviru obuhvata plana iznosi 729 hektara“, istakao je izvestilac Ivan Stojanović i dodao:

„Ciljevi izrade Plana generalne regulacije grada Zaječar su podizanje kvaliteta života, uređenje i izgradnja prostora infrastrukturnom opremljenošću i povećanja kvaliteta životne sredine, unutrašnja transformacija gradskog tkiva i stvaranje uslova za novu izgradnja, stvaranje uslova za privredni razvoj sa akcentom na revitalizaciiju i reorganizaciju ka čistim privrednim delatnostima, stvranje uslova za razvoj turizma i izgradnju objekata prvenstveno u funkciji prezentacije turističkih vrednosti i potencijala grada i okruženja, uvažavanje postojećih izgrađenosti naselja i realnih procena fizičkih mogućnosti daljih intervencija u naselju. Ovim planom će biti omogućeno da građani ishoduju lokacijske uslove i građevinske dozvole“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>