Najnovije vesti
Home / Društvo / GRADSKO VEĆE USVOJILO PRVU IZMENU I DOPUNU BUDŽETA ZA 2020. GODINU
GRADSKO VEĆE USVOJILO PRVU IZMENU I DOPUNU BUDŽETA ZA 2020. GODINU

GRADSKO VEĆE USVOJILO PRVU IZMENU I DOPUNU BUDŽETA ZA 2020. GODINU

Nacrt Odluke o prvoj izmeni i dopuni budžeta Grada Zaječara za 2020. godinu sa Kadrovskim planom usvojen je na današnjoj sednici Gradskog veća u Zaječaru. Ovom odlukom budžet Grada Zaječara uvećava se za 149 miliona 074 hiljade dinara, tako da će ukupan budžet za ovu godinu sada iznositi dve milijarde 570 miliona 042 hiljade dinara.

Na današnjoj sednici usvojen je i Nacrt Odluke o pristupanju izradi izmene i dopune Plana detaljne regulacije za izgradnju Regionalne sanitarne deponije ,,Halovo 2“, Nacrt odluke o izmeni odluke o lokalnim i nekategorisanim putevima, kao i Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada.

Većnici su dali saglasnost i na Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća ,,Timok održavanje“ Zaječar i Javnog komunalnog preduzeća ,,Higijena Zaječar.

Takođe, na sednici je usvojen Nacrt Odluke o dopuni Odluke o pribavljanju seoskih kuća sa okućnicom u javnu svojinu grada neposrednom pogodbom, Nacrt Odluke o pristupanju izradi plana razvoja Grada Zaječara za period od 2021. do 2017. godine, Nacrt rešenja o izmeni rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima, Nacrt rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o reprogramu JKP Vodovod Zaječar, Nacrt rešenja o davanju saglasnosti na program rada Matične biblioteke ,,Svetozar Marković“ za ovu godinu.

Gradski većnici su usvojili i Nacrt rešenja o razrešenju i imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP ,,Timok održavanje“. Ovom odlukom,  zbog isteka mandata, funkcije vršioca dužnosti direktora JKP „Timok – održavanje“ razrešen je Vice Lalić. Istovremeno, Ljubiša Trifunović iz Bora, diplomirani inženjer metalurgije imenovan je za v. d. direktora ovog javnog preduzeća, na period od godinu dana.

Zeleno svetlo dobio je i Predlog rešenja o davanju subvencija JKP ,,Timok održavanje“ za 2020. godinu, kao i Predlog rešenja o davanju subvencija Javnom preduzeću za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor ,,Urbanizam i izgradnja“ Zaječar za 2020. godinu.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog Godišnjeg plana Javnih konkursa Grada Zaječara za ovu godinu,  Predlog Rešenja o raspisivanju Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i Javnog poziva za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada za 2020. godinu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>