Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Gradsko veće: USVOJENI IZVEŠTAJI I PLANOVI ZAJEČARSKIH JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA, ali ne svih
Gradsko veće: USVOJENI IZVEŠTAJI I PLANOVI ZAJEČARSKIH JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA, ali ne svih

Gradsko veće: USVOJENI IZVEŠTAJI I PLANOVI ZAJEČARSKIH JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA, ali ne svih

Danas je u Zaječaru održana sednica Gradskog veća, četvrta po redu.

Gradski većnici su usvojili Nacrt Odluke o pribavljanju građevinskog zemljišta u korist grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, radi izgradnje ulice Homoljske u Zaječaru.

Data je saglasnost na Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Istoriskog arhiva Timočka krajina za 2016. godinu i na Plan i program rada Arhiva za 2017. godinu, dok na Finansijski plan Istorijskog arhiva Timočka krajina za 2017. godinu većnici danas nisu dali saglasnost. Kako je rečeno na sednici, zatražiće se od opština Knjaževac i Boljevac sufinansiranje rada arhiva, s obzirom da Istorijski arhiv Timočka krajina pokriva i teritoriju  ove dve opštine. „Ako štedimo na najosnovnijim stvarima, štedećemo i na tome“, rekao je Ničić i dodao: „Srazmerno broju stanovnika ili na osnovu nekih drugih kriterijuma mora da bude definisano finansiranje Istorijskog arhiva u narednom periodu“.

Većnici su danas usvojili i Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“ i dali saglasnost na Program rada i Finansijski plan ove ustanove za narednu godinu.

Na današnjoj sednici Gradskog veća data je saglasnost i na Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Ustanove Centar za kulturu i turizam “Cekit“ u Zaječaru za 2016.,  ali nije data saglasnost na Finansijki plan ove ustanove za 2017.

Prema rečima gradonačelnika Boška Ničića Finansijski plan CEKIT-a za 2017. godinu potrebno je revidirati i prilagoditi kako bi bio realan.

Gradski većnici su danas usvojili izveštaje o radu i finansijske planove Zdravstvene ustanove Apoteka „Zaječar“, kao i Finansijski izveštaj predškolske ustanove Đulići za prošlu godinu.

Data je saglasnost i na upotrebu imena grada Zaječara u nazivu rukometnog kluba, a sa dnevnog reda je povučeno Rešenje o obrazovanju i imenovanju Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara.

Gradskoj upravi grada Zaječara naloženo je preduzimanje mera u vezi sa snabdevanjem vodom za piće korisnika koji ovu uslugu koriste preko vodosistema akumulacije “Sovinac“ kod Salaša.

Gradski većnici su većinom glasova usvojili i Zaključak o davanju ovlašćenja gradonačelniku grada Zaječara za zaključenje Aneksa, sporazumnog raskida ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i modernizaciji Gradskog stadiona u Zaječaru,

Na današnjoj sednici nije data saglasnost na Zahtev Sportskog saveza grada Zaječara za izmenu pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>