Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Gradsko veće: Usvojen treći rebalans budžeta grada Zaječara za 2017. godinu -Evo šta su još većnici usvojili
Gradsko veće: Usvojen treći rebalans budžeta grada Zaječara za 2017. godinu -Evo šta su još većnici usvojili

Gradsko veće: Usvojen treći rebalans budžeta grada Zaječara za 2017. godinu -Evo šta su još većnici usvojili

USVOJEN TREĆI  DOPUNSKI BUDŽET GRADA ZAJEČARA ZA 21017. GODINU

Danas je održana 13. sednica Gradskog veća grada Zaječara.

Većnici su usvojili Nacrt odluke o trećem dopunskom budžetu grada Zaječara za 2017. godinu. Ovim rebalansom budžet je uvećan za oko 11 miliona dinara i izvršene su promene u okviru određenih aproprijacija.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić još jednom je istakao da budžet nije realan što se tiče prihodne strane i napomenuo da budžetski korisnici moraju da znaju da pojedine stavke neće biti realizovane ni 30% od onog što je prvobitno predviđeno budžetom. Neke stvari koje moraju biti realizovane, biće realizovane 100%, ističe Ničić.

Ovim rebalansom predviđena su i sredstva za završetak likvidacionih postupaka svih preduzeća u likvidaciji osim Direkcije za izgradnju kod koje ima dosta dugo da se radi da bi se došlo do konačnog likvidacionog bilansa. Ne računajući Direkciju za izgradnju, za ostale likvidacione postupke, potrebno je izdvojiti oko 80 miliona dinara.

„Nadam se da će u narednih mesec dana sva preduzeća u likvidaciji biti likvidirana. Biće isplaćene sve obaveze čime se zatvaraju likvidacioni postupci od kojih neki traju i četiri godine“ kaže gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i podseća:

„Gradsko saobraćajno preduzeće nije radilo ni jedan jedini dan a mi sada moramo direktoru da platimo 3,5 miliona dinara a zatim i naknadu likvidacionom upravniku“.

Kako je na današnjoj sednici Gradskog veća najavio gradonačelnik Boško Ničić, na narednoj sednici Skupštine grada biće likvidirana još neka javna preduzeća zbog pravnih odnosa, odnosno zbog toga što nisu pravno uređena. Očekuje se da i ti likvidacioni postupci budu završeni u narednih mesec, dva.

Na današnjoj sednici, većnici su većinom glasova uvojili i Nacrt izmene Kadrovskog plana za 2017. godinu kao i Nacrt Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave grada Zaječara za 2017. godinu.

Usvojen je i Nacrt rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju stručnog tima  za davanje koncesije za linisjki prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Zaječara kao i Predlog zaključka o davanju saglasnosti za donošenje Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>